Det er kun et spørgsmål om tid, før Emilie Mengs morder bliver pågrebet.

Det mener tidligere drabschef i Rigspolitiets Rejsehold Bent Isager-Nielsen.

Han har brugt et langt arbejdsliv på at jage nogle af de værste forbrydere herhjemme, og siden han i 2018 gik på pension, har han fra sidelinjen fulgt med i den uopklarede sag om drabet på 17-årige Emilie Meng.

I 11. og sidste afsnit af anden sæson af B.T.s podcast 'Emilie Meng Mysteriet – De Mistænkte' fortæller Bent Isager-Nielsen, hvorfor han er overbevist om, at der forude venter et gennembrud i den uopklarede drabssag – også selv om Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har efterforsket sagen i fire år og undervejs er blevet beskyldt for at begå afgørende fejl i de første 48-timer.

»Jeg tror på, at den bliver opklaret. Jeg ved, hvor meget de arbejder på sagen i Sydsjælland. Også med den nye peer review-gruppe, man har nedsat. Man gør alt, man kan,« lyder det fra den erfarne og i dag pensionerede drabschef.

Peer review-gruppen, som Bent Isager-Nielsen refererer til, er en særlig ekspertgruppe, der er blevet nedsat for at kigge på Emilie Meng-sagen med friske øjne. Det er sket to gange, siden Emilie Mengs lig blev fundet 24. december 2016. Samtidig efterforsker politiet stadig sagen aktivt.

Minder om Joachim-drabet

For at understrege – hvorfor drabschefen fastholder en optimistisk tro på en opklaring – sammenligner Bent Isager-Nielsen Emilie Meng-sagen med en anden uhyggelig drabssag, han selv arbejdede på i 1980'erne.

I 1986 forsvandt seksårige Joachim Gisle Larsson, da han var på vej til bageren.

Tidligere leder af Rejseholdet Bent Isager-Nielsen på Frederiksberg torsdag 16. oktober 2018.
Tidligere leder af Rejseholdet Bent Isager-Nielsen på Frederiksberg torsdag 16. oktober 2018. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Efter tre dage blev liget af den lille dreng fundet seks kilometer fra hans hjem i Randers. Død som følge af slag og 22 knivstik.

I små tre år var sagen uopklaret.

Først i slutningen af marts 1989 kom politiet på sporet af morderen, Peder Dinesen Fur.

Gennembruddet skete, da Bent Isager-Nielsen og kollegerne fik kendskab til nye anmeldelser om, at Peder Dinesen Fur havde truet flere små piger i Randers med en kniv og kommanderet dem til at tisse i bukserne.

Peder Dinesen Fur (tv.) bliver ført ud af en politibil.
Peder Dinesen Fur (tv.) bliver ført ud af en politibil.
Vis mere

Peder Dinesen Fur erkendte senere, at han havde samlet Joachim Gisle Larsson op på sin røde Puch Maxi – den morgen, den lille dreng var på vej til bageren – og derefter slået ham ihjel.

Bent Isager-Nielsen understreger, hvordan det vedvarende fokus og ihærdigheden i efterforskningen til sidst bar frugt – og lige netop derfor tror han også, at Emilie Mengs morder – eller mordere – nok skal ende bag tremmer.

»Politiet lægger aldrig de her sager fra sig. Og slet ikke i en tid, hvor der er så meget fokus på det. Det har de aldrig gjort. Og der er ingen forældelsesfrister i drabssager. Og så handler det også om faglig stolthed i politiet. Man skal ikke undervurdere, hvad de her uopklarede sager betyder,« siger Bent Isager-Nielsen.

I 11. og foreløbigt sidste afsnit af podcasten kommer den tidligere drabschef også ind på det, der kan vise sig at blive gennembruddet for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: dna.

Dykkere undersøger søen, hvor liget af 17-årige Emilie Meng blev fundet. En hundelufter opdagede liget 24. december 2016, og i dagene efter blev der udført en række undersøgelser under vand og på land for at finde vigtige spor, der kunne indgå i efterforskningen.
Dykkere undersøger søen, hvor liget af 17-årige Emilie Meng blev fundet. En hundelufter opdagede liget 24. december 2016, og i dagene efter blev der udført en række undersøgelser under vand og på land for at finde vigtige spor, der kunne indgå i efterforskningen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Den pensionerede drabschef er overbevist om, at der indgår noget dna i efterforskningen, eftersom Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi igennem en længere periode har indhentet dna-prøver fra mandlige beboere i Korsør og i Borup ved Regnemarks Bakke, hvor liget af Emilie Meng var blevet gemt i en sø.

Du kan høre 11. afsnit og alle andre afsnit af B.T.s podcast 'Emilie Meng Mysteriet – De Mistænkte' HER.

Har du oplysninger i sagen, kan du sende en mail til meng@bt.dk.