I denne uges 'Det bedste af det billige' er vi rykket udenfor til grillen for at teste billige barbecue-saucer.

»Jeg ville bruge det til at komme på lyst kød som gris eller kylling, men jeg ved, at mange også spiser det til en grillpølse.«

Ugens test består af fire barbecue-saucer fra de danske discountsupermarkeder, som ligger på en cirkapris pr. 100 gram på 4,00 kroner.

Som sædvanlig udfordrer vi vores eksperter i 'Det bedste af det billige' ved at snige et markant dyrere produkt ind blandt de billige. Saucen, vi har valgt i denne test, er af mærket Sweet Baby Ray's og forhandles i Kvickly til en pris pr. 100 gram på 7,84 kroner.

»Den skal have noget smag og noget dybde. Røgsmagen skal være der, men ikke være overdøvende. Det værste, jeg kunne forstille mig, er noget, der bare mest minder om en krydderketchup,« lyder det fra Thomas Alcayaga, før testen går i gang.

Se, hvordan det gik til, i videoen i toppen af artiklen.

Efter fire saucer af meget svingende kvalitet kunne Thomas Alcayaga ånde lettet op og til sin store overraskelse opdage, at han gav testens højeste karakter til et billigt produkt.

»Den har noget styrke og noget krydderi. Det er voksenudgaven af en barbecue-sauce, og jeg synes, den smager overraskende godt,« udtaler Thomas Alcayaga om dagens testvinder.

Thomas Alcayaga er foodstylist og youtuber samt indehaver af madbloggen Madet Mere.