Morten Knudsen brækkede benet fire steder, da han tog imod en Facebook-udfordring og sprang i havet – lige ned i en stor sten. Hans kone Tina ringede 112, men fik blot den besked, at hun selv måtte transportere sin stærkt lidende mand til skadestuen

Stærkt chokeret og med to panikslagne børn på bagsædet måtte Tina Knudsen selv agere sygetransport, da hendes mand kom ud for en alvorlig badeulykke på en øde strand på Sydfyn. Da hun forsøgte at tilkalde en ambulance, lød rådet: Tag en halv smøg, og kør så på skadestuen.

Selv var hun ikke i tvivl om, at noget var helt galt, da hendes mand, Morten, kom op af vandet.

- Han var helt bleg og stiv i blikket, og hans ben vendte helt akavet. Jeg var helt sikker på, det var brækket, siger Tina Knudsen, som filmede hele episoden.

Badeturen skulle dokumenteres over for nogle venner, som via Facebook havde udfordret Morten Knudsen til at tage en kold dukkert i havet. Derfor pakkede Tina og Morten lørdag eftermiddag børnene i bilen og kørte ned til en øde strand ved Sandager Næs på Sydfyn. Badeturen tog imidlertid en dramatisk drejning, da Morten Knudsen ramte en sten, idet han sprang i vandet. Den 110 kg tunge mand kunne slet ikke støtte på benet og måtte i stedet kravle op mod bilen. Imens forsøgte Tina Knudsen desperat at få fat på en ambulance.

Skreg af smerte

- Jeg stod med en mand, som allerede rystede af kulde og skreg af smerte. Oveni havde jeg to rædselsslagne børn. Jeg tænkte, at det kunne jeg ikke selv klare, så jeg ringede 112, fortæller Tina Knudsen, om de første dramatiske minutter efter ulykken. Men da hun kom igennem til en sygeplejerske, fik Tina Knudsen ikke den ventede besked om, at der var en ambulance på vej.

- Jeg forsøgte at forklare hende, at manden var våd og stod ude i seks graders kulde med stærke smerter. Men der var ikke noget at gøre, siger Tina Knudsen, som i stedet fik besked på at tage den med ro.

- Her bagefter synes jeg nærmest, hun var fræk over for mig. Det var, som om opfattelsen var, at når min mand selv var så tåbelig at hoppe i vandet på det her tidspunkt, så var han selv ude om det. Hun bad mig oven i købet om at sætte mig ned og tage en halv smøg, forklarer Tina Knudsen om sin oplevelse af samtalen.

’Jeg var helt ude af den’

Med sygeplejersken i røret konstaterede hun, at Morten Knudsen kunne vrikke en smule med tæerne. På den baggrund blev hun bedt om selv at tage kontakt til vagtlægen og efterfølgende køre på skadestuen. Da hun efterfølgende mistede forbindelsen under samtalen med vagtlægen, så hun ingen anden udvej end selv at sætte sig ind bag rattet og køre til Odense Universitetshospital.

- Jeg kørte simpelthen så hurtigt, jeg kunne, og overskred alle fartbegrænsninger. Min mand sad og skreg af smerte, og børnene var selvfølgelig også helt ude af den, siger Tina Knudsen.

Hun havde selv svært ved at bevare roen under den mere end 40 kilometer lange køretur.

- Jeg aner intet om, hvordan man behandler sådan noget. Jeg var helt ude af den og måtte også holde ind undervejs for selv at kaste op, forklarer Tina Knudsen.

Kort før bilen nåede frem til hospitalet, mødte familien to motorcykelbetjente, som Tina Knudsen henvendte sig til for at få hjælp. De to betjente fangede situationens alvor og kørte med ind til hospitalet, hvor familien fik bekræftet de bange anelser. Morten Knudsen fik straks morfin og blev kørt direkte til traumeafdelingen. Her blev det konstateret, at benet var brækket fire steder. Morten Knudsen er fortsat indlagt med venstre ben i gips fra hoften til storetåen. Onsdag var hævelserne stadig så voldsomme, at lægerne tidligst venter at kunne operere fredag.

Vil indgive klage

- Nu kan vi ikke gøre andet end at vente og håbe det bedste. Men jeg bliver ved med at høre den sygeplejerske sige til mig, at jeg bare skal tage den med ro og ryge en halv smøg. Det er ikke noget, jeg ønsker, andre skal opleve, siger Tina Knudsen.

Tina Knudsen har på baggrund af oplevelsen besluttet at klage over forløbet af samtalen med alarmcentralen.