Mistanken om heste-DNA i Burger Kings 100 pct. rene oksekød var ubegrundet, viser ny rapport fra Irland. Burger Kings trofaste kunder kan i dag ånde lettet op.

Der har nemlig ikke været hestekød i de brugere, som fastfoodkæden har langet over disken den sidste måned.

Det var ellers mareridtsscenariet, da Burger King for godt to uger siden valgte at trække en større mængde varer tilbage fra handlen. Kædens irske leverandør Silvercrest AS havde været under mistanke for at lave okseburgere med heste-DNA i, og det tvang blandt andet kæden til a trække ti millioner brugere tilbage fra handlen i Storbritannien.

Men det parti varer, som de danske Burger King-forretninger har fået leveret, indeholder ikke noget heste-DNA. Det viser en rapport fra de irske fødevaremyndigheder.

- De irske landbrugsmyndigheder (DOA) har bekræftet, at BURGER KING® produkter produceret af Silvercrest, et datterselskab til ABP Foods, ikke indeholder spor af heste-dna. På trods af disse testresultater tager vi fortsat sagen meget seriøst, skriver Burger King i en pressemeddelelse til bt.dk.

Dermed kan de danske Burger King-kunder ånde lettet op.

- Vi vil gerne beklage over for de gæster, der har været bekymrede som følge af dette. Vi arbejder fortsat dedikeret for at identificere de absolut bedste leverandører, som lever op til vores høje kvalitetskrav og producerer produkter af 100 % rent oksekød, skriver Burger King.