Den seneste uges solskin og tocifrede plusgrader bliver afløst af vind og småregn i weekenden, lyder den nedslående melding fra DMI.

Nu havde du sikkert lige vænnet dig til at slikke årets første forårssol på terrassen, gå med åben jakke og have solbrillerne siddende på næsen.

Den seneste uge har budt på flot solskinsvejr og plusgrader, men i weekenden ser forårsvejret ud til at være på retræte, lyder prognosen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»I forhold til det, vi har haft her de seneste dage med masser af sol, så må jeg desværre sige, at når vi når weekenden, så lukker vi noget ned for solen,« fortæller vagthavende meteorolog Lars Henriksen.

Dog kan nordvestjyderne se frem til en ganske pæn lørdag med solstråler.

»Men så kommer der flere skyer, jo længere sydover man kommer i landet. Og det kan ikke udelukkes, at der kan komme en smule dryp rundt omkring i løbet af lørdagen,« siger Lars Henriksen, der også beretter, at man kommer til at se langt efter de tocifrede plusgrader:

»Der kommer en let til frisk vind fra nordøstlig retning, så temperaturerne vil lørdag ligge omkring tre-syv grader. Med vinden vil det føles ekstra koldt - specielt fordi der ikke er så meget sol. Så det er ikke så forårsagtigt lørdag, må man desværre sige,« konstaterer meteorologen.

Søndag kan DMI desværre heller ikke love forårsvejr. Dagen lægger ud med skyer landet over - måske også med regn rundt omkring.

»I løbet af søndagen vil det dog klare lidt op østfra med lidt sol. Temperaturerne ligger på mellem fire og syv-otte grader, men det er igen med den her lette, friske østenvind, så det er en dag, der kommer til at føles lidt råkold i det. Så der er ikke så meget forårsvejr i den her weekend, desværre,« siger Lars Henriksen.