En regnspiral med store mængder vand bevæger sig ind over Danmark onsdag, torsdag og fredag. Måske. Meteorologerne har meget svært ved at slå fast, hvor, hvornår og i det hele om regnvejret rammer Danmark.

Måske-regnen følger et lavtryk, der med størst sandsynlighed bevæger sig ind over Danmark - hvor vi i så fald vil kunne opleve mere end 24 mm regn på seks timer og op til 50 mm regn på en enkelt dag.

Som en tornado drejer regnen rundt om lavtrykket, der er regnspiralens midte, og det gør det til et meget uforudsigeligt vejrfænomen, siger TV2 Vejrets meteorolog, Ditte Falkenberg.

- Ja, det er virkelig svært at forudsige. Jeg sidder og kigger på fire forskellige modeller over vejret de kommende dage og det eneste, modellerne er enige om, er, at regnen er der, siger hun.

Læs også: Voldsom regnspiral på vej

Vilde læser-billeder: Her drukner København

Men ingen af modellerne er enige om, hvor i landet regnen rammer - og i det hele taget om den kommer forbi Danmark.

- En af modellerne kører faktisk hele lavtrykket syd om Danmark. Lige præcis. Og så ville vi faktisk opleve ganske fint vejr. Det er godt nok ikke nemt med sådan noget vejr her, siger Ditte Falkenberg og griner.

- Jeg vil dog sige, at de sydlige dele af Danmark bliver ramt af regnen onsdag, imens de fleste dele af landet bliver ramt i løbet af torsdag. Det ser også ud til, at regnen bliver værst på torsdag, hvor vi kan blive ramt af det, vi kalder kraftig regn. Det vil sige, der kan falde mere end 24 mm regn på seks timer, siger hun.

I løbet af fredagen vil vejret klare op, når regnvejret trækker væk fra Danmark.

- Temperaturen de næste par dage bliver faktisk ikke slået helt ned af regnen, og vi vil stadig opleve omkring 18 til 19 graders varme, siger Ditte Falkenberg.