Hele 9.141 løbere gennemførte søndag årets Copenhagen Marathon. Det er flere end nogensinde før, og det bringer løbet op på internationalt niveau. Dorte Vibjerg er drivkraften bag den store succes.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Selv er hun tidligere eliteløber, der dog måtte lægge løbeskoene på hylden på grund af skader.

Det har dog ikke bremset hendes glæde ved løb, og i dag arrangerer hun hvert år 15 københavnske løb for atletik- og løbeklubben Sparta. Med Dorte Vibjerg ved roret har Copenhagen Marathon igen i år slået sin egen rekord i antal deltagere.

Vil være Skandinaviens største


Dorte Vibjerg mener, at den store fokus på sundhed i medierne er grunden til, at mange begynder at løbe. Det er nemlig en nem måde at komme i gang på.

- Man hopper jo bare i et par løbesko, og så kan man jo løbe hvor som helst og når som helst, har hun tidligere udtalt til B.T.

De mange nye løbere giver også flere maraton-løbere, og med tiden håber Dorte Vibjerg, at Copenhagen Marathon kan blive Skandinaviens største.

Dorte Vibjerg var i mange år selv blandt Danmarks absolut bedste løbere. Hendes rekord i B.T.s Eremitageløb fra 1998 er endnu ikke slået: 43.59 minutter tog det hende at løbe de 13,3 kilometer i Dyrehaven, hvilket gør hende til den hurtigste kvindelige deltager nogensinde.

- Når man melder sig til løb, så ved man, at man skal præstere. Så kan det være, at man giver den lidt ekstra og løber en længere distance eller løber hurtigere, end man plejer. Det er nemmere at presse sig selv, når der løber 10 mennesker rundt om en. Så bliver man båret frem, har Dorte Vibjerg tidligere sagt.