Direktør arbejder på plan om at flytte værdier inden truende konkurs.

Som BT den seneste tid har kunnet beskrive er en af Danmarks største boligudlejningsvirksomheder, Scandia Housing, blevet begæret konkurs af 180 udlejere med over 10 mio. kr. til gode. Men hullet det kriseramte selskab skal lukke er tilsyneladende endnu større.

Til møder i sidste uge og i mandags forklarede direktør Peter Høyer Jensen nemlig sine 35 ansatte, hvordan han desperat forsøgte at skaffe 40 mio. kr. for at lukke hullet i kassen. Han har også fortalt, hvordan han alternativt forsøger at tømme selskabet for værdier og kunder og flytte dem over i et nyt selskab inden en truende konkurs på torsdag.

En af de ansatte har optaget hele medarbejdermødet, hvor Peter Høyer Jensens over halvanden time fortæller detaljeret om sine planer. Da vedkommende i går ikke fik løn udbetalt, overdrog hun lydfilen til BT.

Det kan give op til halvandet års fængsel for skyldnersvig, hvis man tømmer et selskab, der er begæret konkurs for værdier.

Juraprofessor Lars Bo Langsted forklarer til BT:

- Før det bliver strafbart, så skal det, man tager ud af firmaet, have værdi. Værdierne tilhører jo kreditorerne.

Kreditorer holder fast

Tilbage i Scandia Housing er der ud over en del møbler blot de 650 kunder, som man udlejer boliger for.

Nordia Law repræsenterer 180 udlejere og en del ansatte med godt ti mio. kr. til gode. Derfor er de meget opmærksomme på Peter Høyer Jensens planer for Scandia Housing.

- Jeg kan oplyse, at Nordia tidligere er blevet bekendt med omtrent de samme forlydender, herunder at der skulle mangle et beløb i denne størrelsesorden (40 mio. kr., red). Dette ændrer ikke strategien med at få virksomheden og Peter Høyer erklæret konkurs. Vi kan naturligvis ikke forestille os, at man tager initiativ til at overdrage virksomheden nu, men at konkursloven jo fint tager højde for den slags forhold, skriver advokat Søren Sloth til BT.

Direktør: Jeg er overrasket

Direktør Peter Høyer fortæller, at han er virkelig ked af, at en ansat har givet BT en lydfil af, hvad han har fortalt sine ansatte.

- Jeg er overrasket over, at man videregiver en samtale fra et lukket personalemøde. Det er korrekt, at jeg arbejder med forskellige muligheder for at lave et endnu stærkere Scandia Housing. Men jeg ønsker naturligvis ikke at fjerne forpligtelserne i den nuværende personligt ejede virksomhed, siger direktøren.