Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En sag om ubetalt hyre fra Lindelse Kro til bandet Fede Finn og Funny Boyz fik sangerinden til at gå til tasterne på Facebook. Nu truer kroejeren med at stævne hende for injurier. Dansk Musiker Forbund er også hevet ind i sagen

En større konflikt om bagvaskelse, musik og dårlige betalere udspiller sig netop nu i en sag, der også involverer DMF, Dansk Musiker Forbund.

På den ene side står bandet Fede Finn og Funny Boyz med sangerinden Katrine Daugaard i front. På den anden side står ejeren af Lindelse Kro, Arne Winther.

Sagen begynder i juni, da Fede Finn optræder på kroen mod en aftalt hyre på 38.000 kroner. Men pengene kommer aldrig, og efter utallige henvendelser fra bandet og deres bookingbureau Lykke Music samt Dansk Musik Forbund, tager sangerinden Katrine Daugaard sagen i egen hånd. Under en ferie på Langeland kører hun forbi kroen for at finde en løsning på den udeblevne hyre.

»Det er jo ikke sådan, at vi ikke vil lave en afdragsordning, hvis Arne Winther mangler penge,« forklarer Katrine Daugaard, der dog ikke får penge ud af besøget. Arne Winter lover godt nok, at lønnen vil blive udbetalt på et senere tidspunkt. Men han får også sagt, at han mangler penge, og det undrer Daugbjerg.

»På vej ud af kroen kommenterer han så mit tøj. Han siger, at det tøj, jeg har på nu, er meget pænere end det, jeg havde på ved koncerten. Det provokerer mig helt vildt. Og da jeg så kommer ud og ser, at han har et kæmpe banner, der lover live musik hver lørdag, bliver jeg tosset«.

Oplevelsen får Katrine Daugbjerg til at køre hjem og skrive et hidsigt Facebook-opslag, hvori hun kritiserer Arne Winter og fraråder andre musikere at optræde på stedet.

»Det blev delt 2300 gange. Det havde jeg slet ikke regnet med,« siger Katrine Daugaard.

Det hidsige opslag har nu fået Arne Winther til at true med sagsanlæg, da han mener, at det skader hans forretning.Lindelse Kro har gennem længere tid kæmpet med dårlig økonomi og inkasso-stævninger. Alligevel har forpagter og ejer Arne Winther længe haft live musik i kalenderen. Senere i år optræder både Sussi og Leo samt Kandis på kroen, der ligger centralt placeret på Langeland.

Sagen om Fede Finn og den manglende hyre er også kommet Kandis for øre, men bandets manager Rigo Nielsen fortæller, at man alligevel har valgt at fortsætte med koncerterne.

»Men selvfølgelig gør det indtryk,« siger Rigo Nielsen,der understreger, at det aldrig er godt at blive stemplet som en dårlig betaler.
»Derfor har  vi også været meget obs på det, og jeg har selv ringet og talt med Arne Winther og aftalt, at bandet får pengene up front i god tid før koncerten. Hvis ikke det sker, så annullerer vi bare det hele,« siger Rigo Nielsen.

Katrine Daugaard mener ikke, at Arne Winther kan anklage hende for noget. Kroen kæmpede med dårlig økonomi længe hun før hun skrev sit opslag. Til gengæld er hun irriteret over, at Dansk Musiker Forbund ikke vil opfordre deres medlemmer til at boycotte Lindelse Kro.

»Jeg synes, at det er noget svineri, at de anbefaler folk at spille derover, når de ved, hvem de har med at gøre. De burde sige: Hvis du er medlem, så spiller du ikke. Men solidaritet findes overhovedet ikke blandt musikere, og  DMF bliver mest betragtet som noget, man kan spørge til råds. Det er ikke en fagforening«.

Katrine Dauggaard understreger, at hun ikke er interesseret i at indgå forlig. Hun vil have den fulde hyre fra koncerten i juni. At Arne Winther har meddelt - gennem DMF -, at han vil udbetale dele af pengene, hvis hun fjerner sit opslag og siger undskyld, gør heller ikke indtryk.

Anders Laursen, der er formand for DMF, vil ikke kommentere den verserende sag. Men han understreger, at forbundet går meget op i at skaffe musikerne deres penge. I den forbindelse er boycot aldrig den rette løsning.

»Det er først og fremmest vores vurdering, at  musikerne skal have deres penge. Det gælder både nu og fremover. Hvis vi klipper håret af en skaldet, så får vi ikke det ud af ham, vi allermest vil have. Og så ender det bare med, at der er nogle andre, der tager spillejobbene,« siger Anders Laursen.

Berlingske har været i kontakt med Arne Winther, men han ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Andre læser også