Der er 1.300 meter op til toppen af Mur de Huy, hvor toptunede cykelryttere hvert år ræser om sejren i det legendariske cykelløb Fleche-Wallone. Og de 128 højdemeter var i år afslutningen på årets tredje etape af cykelløbet Tour de France, hvor selv energibundter som Alberto Contador og Chris Froome tabte tid på vej op ad den frygtede bakkede.

Så den stejle bakke er ikke noget, hvem som helst kan klare. Men det kunne 26-årige Søren Birk fra Tørring. Han mistede sit ene ben som spæd, men onsdag lykkedes det ham at besejre bakken for egen kraft.

»Det var hårdt, men det lykkedes,« sagde Søren Birk til Team Rynkeby, da han havde kæmpet sig op ad Mur de Huy.

Foto: Thomas Nørremark / Team Rynkeby
Vis mere

»Det var en oplevelse for livet at komme op til så mange mennesker, der stod og heppede. Det var, det der gjorde, at jeg kom de sidste 100 meter,« siger Søren Birk videre i en video, som Team Rynkeby har lagt på Facebook.

Søren Birk cykler lige nu med Team Rynkeby fra Ringe på Fyn til den franske hovedstad Paris. På onsdagen Rynkeby etape nummer 5, skulle rytterne forcere bakken - endda efter allerede at have tilbagelagt over 60 kilometer. Han fik amputeret sit ene ben, da han var helt lille, fordi det blev angrebet af kræftknuder.

'Den skal besejres'
Før den barske stigning fortalte Søren Birk, hvor meget det betød, at kunne køre op ad bakken.

»Jeg plejer jo at sige, at det er den eneste bakke, der betyder noget. Den skal jeg bare op ad. Den skal besejres,« lød det stålsat fra Søren Birk, der til daglig arbejder som datatekniker.

Foto: Thomas Nørremark / Team Rynkeby
Vis mere

Holdkaptajn Ole Nikolajsen var tydeligvis stolt over sin viljestærke rytter.

»Det er helt vildt. Åhhh,« siger en tydelig rørt Ole Nikolajsen, der er holdkaptajn for Team Rynkeby Trekanten.

Han fortæller, at hans hold i oktober sidste år besluttede sig for at tage en rytter, der havde mistet et ben til kræft, med på holdet. Derefter fulgte en masse planlægning og arbejde, for at give Søren Birk mulighed for at kæmpe sig op ad bakken.

Søren Birk og resten af de 1.400 ryttere og 350 hjælpere fordelt på 32 forskellige hold cykler videre til Paris, hvor de ankommer på fredag.

Team Rynkeby samler ind til velgørenhed til kræftrelaterede formål. I 2002, da Team Rynkeby startede fik børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital 38.000 kr, efter 11 ryttere cyklede til Paris. Siden er projektet vokset eksplosivt. Sidste år kørte 1.151 rytter til Paris og samlede mere end 36 mio. kr. sammen til Børnecancerfonden.

Du kan se hele den rørende video her: