Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

To tidligere topdirektører i Kolding Kommune kan have begået mandatsvig ved at misbruge skattekroner til dyre restaurationsbesøg, skriver JydskeVestkysten onsdag.

En stribe aktindsigter, som avisen har begæret, afslører, at forhenværende kommunaldirektør Ingemann Olsen og forhenværende teknisk direktør Hans Jørgen Bøgesø i september 2009 spiste middag på Michelin-restauranten Margaux i Berlin i forbindelse med en international IFHP-konference om byplanlægning.

Med ved bordet sad deres ægtefæller, tidligere kulturchef i Kolding Kirsten Abild, og Jette Olsen, som er campus-chef på Syddansk Universitet.

Over loftet

Regningen for middagen løb op i 705 euro eller cirka 1.300 danske kroner per kuvert. Det er langt over det loft på 1.000 kroner, som Østre Landsret lagde i Peter Brixtofte-sagen som det højst acceptable, når politikere og embedsmænd spiser for skatteyder-penge.

I forbindelse med JydskeVestkystens afdækning af et andet dyrt kommunalt restaurationsbesøg på Noma i København sagde juraprofessor Lars Bo Langsted, at "en enkelt gangs fornøjelse" ikke kan siges at være mandat-svig. De to kommunale topchefer deltog dengang begge i middagen på Noma.

Nu mener juraprofessoren, at overvejelser om, at der kan være begået noget strafbart "er nærliggende".

- Forvaltningsretsligt kan jeg slet ikke forstå, at man kan få den tanke at spise for over 1.000 kroner efter Brixtofte-dommen, og dertil er det meget vanskeligt at se, hvordan det kan være et offentligt formål at bespise ægtefæller, siger Lars Bo Langsted til JydskeVestkysten.

Ingemann Olsen ønsker ikke at svare på spørgsmålet om, hvordan han kan forsvare restaurantbesøget.

- Men hvis man mener, jeg er kriminel, må man jo melde mig til politiet, siger han.

Koldings borgmester Jørn Pedersen har nu bedt Kommunernes Landsforening om en juridisk vurdering af sagen.

Det er ikke lykkedes at træffe Hans Jørgen Bøgesø.

Andre læser også