Kynisk lykkeridder: Urproducenterne Claus og Christina Hembo i bittert opgør med deres tidligere forretningspartner Jesper 'Kasi' Nielsen.

En lykkeridder uden uddannelse. En egenrådig diktator. En forretningsmand, som aldrig ville kunne begå sig i en børsnoteret dansk virksomhed. Urproducenterne Christina og Claus Hembo kaster sig i en ny bog ud i et bittert opgør med den tidligere forretningspartner Jesper 'Kasi' Nielsen.

Hembo-parret føler sig nemlig snydt for mange millioner af manden, der i offentligheden bedst er kendt som tidligere hovedsponsor i fodboldklubben Brøndby og ejer af håndboldklubben AG København.

Striden udspringer af et kuldsejlet samarbejde mellem de to parter, der blev indledt i vinteren 2007. Her indgik de en aftale om, at Jesper Nielsen skulle købe og sælge Hembos ure uden for Danmarks grænser.

Jesper Nielsen brød dog pludselig kontrakten og valgte med udsigten til en retssag at betale Hembo-parret en kompensation på seks mio. kr.

Til salg i Netto

Men pengene var ikke nok. For Claus og Christina Hembo, der siden blev kendt som deltager i Vild med dans og ejer af cykelholdet Christina Watches-Onfone, langer i bogen 'Watch Out' atter ud efter Jesper Nielsen.

Her bliver han beskrevet som en kynisk forretningsmand, der så stort på en aftale, da han selv fik likviditetsproblemer, og som senere bragte ' Christina Watches' i fare for en konkurs.

- Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket. Jeg var i totalt chok, siger Christina Hembo.

-Det ramte mig personligt. Jeg stod her og havde bygget et eksklusivt brand op, som jeg brænder for, og som er min livsdrøm. Og lige pludselig ligger det hele i Netto, siger den 33-årige urdesigner og forretningskvinde.

Ifølge hendes mand og forretningspartner, Claus Hembo, stod Jesper Nielsen bag salget af Christina Hembos eksklusive ure til supermarkedskæden Netto. Det betød, at ure til 9.000 kr. pludselig kunne købes for 699 kr. i discountkæden.

- Det kunne have ødelagt vores firma, fortæller Claus Hembo.

Samarbejdet mellem parterne brød sammen, da Jesper Nielsen i 2008 fik likviditetsproblemer, hvorefter Pandora købte sig ind i Jesper Nielsens Kasi Group. Det medførte, at Jesper Nielsen ikke længere måtte distribuere andre mærker end Pandora.

Diktatorisk og kontroversiel I Kurt Lassens bog 'Watch Out' retter Christina Hembo og hendes mand desuden en hård kritik mod det, de kalder Jesper Nielsens ' diktatoriske ledelsesstil' og 'kontroversielle forretningsmetoder'.

- Jeg synes, det var en skam, det var uklædeligt og en upassende måde at slutte vores samarbejde på. Men jeg tror, det er meget almindeligt for den måde, han fører forretning på. Det er dårlig forretningsmoral, fortæller Claus Hembo, der stod for forhandlingerne med Jesper Nielsen.

- Men det, der skete for os, kommer ikke som en stor overraskelse for mig. Han holder sig ikke tilbage fra metoder, som andre ikke ville have benyttet sig af, fortsætter han kritikken.

Fremtidige forretninger

På trods af de bitre følelser og det hårde angreb i bogen afslører Claus Hembo alligevel, at han ikke vil afvise at lave forretning med Jesper Nielsen i fremtiden.

Er du så ikke bare selv en kynisk forretningsmand, hvor pengene er det afgørende? -Det, jeg kigger på, er, hvilke resultater hans virksomhed kan frembringe. Hvordan han ledelsesmæssigt når frem til de resultater, det er op til ham selv. Det er jeg egentlig ligeglad med. Hvis jeg handlede med en mand, der brugte børnearbejde eller andre uetiske metoder, så var jeg kynisk. Det her er noget helt andet, siger Claus Hembo.

B.T. har i flere omgange forsøgt at få en kommentar fra Jesper Nielsen, der dog ikke vil udtale sig om beskyldningerne.