Jeg vil dø. Jeg kan ikke leve med smerterne mere.

Så direkte siger den populære forfatter Jane Aamund det til BT.

Den 77-årige kvinde siger til BT, at hun nu har så kraftige smerter på grund af stråleskader efter kræftbehandling, at dagligdagen er blevet uudholdelig for Jane Aamund. 
 .
Hun lever et liv med konstante smerter, og ønsker derfor aktiv dødshjælp. 
Præcis som den 53-årige kvinde Jane Hoffmann, der i januar tog sit eget liv på en selvmordsklinik i Schweiz.
 
Aamunds tragedie er, at den 77-årige forfatter ikke kan tåle morfin-præparater, og derfor må leve med smerterne fra de stråleskader hun har i kæben og ganen efter behandling for cancer i ganen.

- Jeg kan ikke tåle morfin - ikke nogen smertepræparater, der har med morfin at gøre, og selvom man finder det rigtige smertestillende middel, så kan det ikke lave om på den kæbe der piner mig. Jeg har tandpine og både over- og undermund hele tiden - hele døgnet, siger Jane Aamund til BT.

- Og samtidig har jeg balanceforstyrrelser og øresmerter, og skal tømmes for væske i mellemøret.

- Sådan er mit liv, og har været det i flere måneder nu, siger Jane Aamund, der har en bøn til politikerne:

- Der er mange mennesker, der lider som jeg, fordi vi ikke har lov til at give folk en smertefri død. Vi har en abortlovgivning, der giver lov til at slå et andet menneske ihjel, men man må ikke udfri mennesker, der har store lidelser, og dør en uværdig død.

- Mange har haft glæde af at rejse til Schweitz og drikke en gift og dø sammen med deres kære. Og jeg må bare håbe på, at jeg en dag møder et hospital eller en læge, der kan udfri mig af mine pinsler. 

- Jeg har ikke i sinde, at kaste mig ud foran et tog, det er synd for de stakkels togførere, og hængning er synd for de pårørende, siger Jane Aamund fra sit hus i Lemvig.