Foreningen De Danske Dyrlæger vil kæmpe med næb og klør for at ændre den nuværende hundelovgivning - og redde hunde som Thor fra at blive aflivet.

Når schæferhunden Thor i morgen bliver aflivet, er det udtryk for en forsimplet hundelovgivning, der ikke har hold i virkeligheden. Sådan lyder vurderingen fra De Danske Dyrlæger, der vil bekæmpe paragraffen om skambidning med 'næb og klør'.

- Som det står nu, er der tale om skambid, lige så snart dyrlægen lægger et sting. Men vi dyrlæger lægger ofte dræn og skal sy efterfølgende. Det kan simpelthen være et lille bitte hul, der gør, at vi må sy. Så den definition af skambid er kun lavet, så jurister har nemmere arbejdsbetingelser. Den er for sort/hvid og har ingen hold i virkeligheden, siger Karina Ryborg, Formand for sektionen vedrørende hund, kat og smådyr hos De Danske Dyrlæger.

Hun peger videre på, at et menneske, der bides flere steder af en hund, ikke nødvendigvis skal syes. Derfor er der ikke tale om et skambid, og hunden får lov til at leve. Men når en større hund markerer eller napper en mindre hund, kan det ende med et hul - og dermed et skambid.

- For os at se skal hunden bide fast, ruske den anden rundt, og der skal være synlige tandmærker, hvis det skal defineres som skambid. Og så mener vi også, at man bør tage selve hændelsesforløbet med i sådan en vurdering. Lige nu ser man udelukkende efter, om hunden er blevet syet eller ej, siger Karina Ryborg.

Hun understreger dog, at de danske dyrlæger ikke vil kritisere politiet, der 'bare gør deres arbejde ud fra den nuværende lovgivning'.

Alligevel vil De Danske Dyrlæger kæmpe for at ændre hundeloven, når den skal revurderes til sommer.

- Vi vil meget gerne have ændret det her, så vi vil kæmpe med næb og kløer, når den tid kommer. Vi har flere gange givet vores holdning til den her paragraf til kende, og det har vi også tænkt os, når lovgivning skal op til revision, siger Karina Ryborg til bt.dk.