Youtuberen Peyman Khalili har med skjult kamera vist, hvordan flere danske mænd ikke hjælper en kvinde, der fortæller, at hun er blevet kidnappet. Derimod er de danske kvinder handlekraftige og hjælper kvinden.

Men i virkeligheden er kvinden slet ikke kidnappet, men det er derimod et socialt eksperiment, som Peyman Khalili står bag.

Han elsker sociale eksperimenter, og denne gang var det danskere i indre by i København, der skulle udsættes for et eksperiment.

En kvinde, der i virkeligheden spiller skuespil, lader som om, hun er blevet kidnappet. I indre by i København tager hun kontakt til flere danskere på gaden og beder om deres hjælp. I mens står kidnapperen og råber af hende og enkle gange slår ud efter hende.

Men det er kun kvinderne, der reagerer. Mændene går forbi, og nogle smider endda den seddel ud, som hun har givet dem. Sedlen, hvor hun beder om hjælp.

Manden, der står bag videoen og idéen, er Peyman Khalili. Han har Youtube kanalen og Facebook siden 'Peyback TV', som har over 30.000 følgere. Selvom flere reagerer voldsomt i videoen ved for eksempel at græde, håber han, at seerne forstår det vigtige budskab.

»Folk har en tendens til at formode, hvordan de handler, men det ses ofte, at de har for travlt eller er ligeglade. Jeg kunne godt tænke mig, at vi tænkte mere på andre,« siger han.

Mændene, som medvirker i videoen vidste altså ikke, at de blev optaget på video. Ingen af dem greb ind. Derimod greb alle kvinderne ind. Bagefter fortalte Peyman Khalili, at det var skjult kamera, hvilket de slet ikke havde regnet med. Kvinderne i videoen har sagt ja til, at deres ansigter ikke skulle skjules efterfølgende.

»De her piger inspirerer forhåbentlig andre mennesker til at gribe ind. Det er min passion, jeg kan godt lide at sætte spørgsmålstegn i folks hoveder,« fortæller Peyman Khalili.