Billedet viser området, hvor tanken er kollapset. Vejen tættest på vandet er Møllebugtvej, hvor tanken befinder sig.
Billedet viser området, hvor tanken er kollapset. Vejen tættest på vandet er Møllebugtvej, hvor tanken befinder sig.

Havnen ved Fredericia er lukket helt ned, efter at en tank er sprunget læk. Sydøstjyllands Politi samt brand- og redningsvæsen er lige nu på stedet.

Sydøstjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at der i øjeblikket er brand i en tank med palmeolie ved Møllebugtvej på Fredericia Havn.

De skriver yderligere, at der er en del røgudvikling på stedet, men at røgen driver ud over vandet, så der ikke umiddelbart er fare for de omkringboende. Politiet råder alligevel til, at man holder sig indenfor og lukker døre og vinduer, hvis man er i nærhenden.

To personer er kørt på skadestuen for undersøgelser, men der er ingen mistanke om, at de er kommet alvorligt til skade. Omkring midnat er der ikke kommet yderligere oplysninger om, hvornår havnen åbner igen, og hvornår politiet regner med at ophæve rådet om at holde sig indenfor.

Ejeren af tanken
Sven Høgh Andersen, der er direktør for DanGødning, ejer tanken, det drejer sig om. Han fortalte før politiets opdatering, at han ikke tror på, at der er tale om en eksplosion, som der ellers var rygter om, og som politiet først meddelte på Twitter.

»Væsken i tanken er flydende gødning. Og den væske kan ikke eksplodere. Men det er klart, at hvis tanken er flækkert, og det er væltet ud med gødning, så vil det kunne mærkes,« fortæller Sven Høgh Andersen, der lige nu sidder på Gran Canaria.

»Så jeg skal med den første flyver hjem,« siger han, da han bliver spurgt om, hvad han nu vil gøre.

Kraftige rystelser
Folk i området kunne tydeligt mærke, at der skete noget ved havnen i Fredericia. Til Ekstra Bladet fortæller Katrine Jensen, der bor midt i Fredericia by omkring to kilometer fra havnen, at hun tydeligt kunne mærke rystelserne, selvom hun bor et stykke væk.

Beredskaberne i både Middelfart og Vejle er kaldt til assistance.

»Vi ved ikke meget om det. Vi har sendt seks mand afsted med en sprøjtevogn og en tankvogn,« meddeler TrekantBrand til Fredericia Dagblad.

Ved midnat udsendte Sydøstjyllands Politi en ny pressemeddelse ud om situationen på havnen.

»I forbindelse med brand i Palmeolie (fritureolie) på Fredericia Havn er der risiko for en eksplosion. Derfor kan færden og ophold udendøres være farlig.«

»Advarslen vedrører borgere i Fredericia indenfor området, afgrænset af Søndermarskvej, Snoghøj Landevej i krydset med Erritsø Bygade.«

»Beboerne i det berørte skal gå inden døre , samt holde døre og vinduer lukkede. Beboerne skal endvidere undlade at opholde sig i rum, der vender  mod Fredericia Havn. Når faren er overstået vil der blive afvarslet ved brug af sirenesignal.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.