Efterskolelæreren Michael Jørgensen var en ekstremernes mand. En 'tough guy', som pressede sig selv og sine omgivelser til det yderste. Som da han tog sine elever med ud for at isbade tidligere på året, kun iført spraglede boksershorts.

Den 44-årige, der er far til to sønner, lignede en militærmand. Et rigtigt friluftsmenneske. Topprofessionel, veltrænet og stærk.

Alligevel nåede han som den eneste om bord på dragebåden aldrig i land, da den kæntrede og vendte bunden i vejret. Som en kaptajn blev han på båden som den sidste. Det er nu tre døgn siden, Michael forsvandt i bølgerne.

Michael Jørgensen var matematiklærer, men underviste også i bl.a. friluftsliv og biologi. Han bliver beskrevet som Lundby Efterskoles hjerte. Skolen, hvor han har arbejdet i over otte år. Han kunne klatre og svinge sig fra gren til gren. Løbetrænede og var en ivrig fisker. Altid gik han efter at udfordre grænserne.

Fredag gik det galt i jagten på at gøre det lidt bedre, da han sejlede ud med dragebåden sammen med en kvindelig kollega og 13 elever for at slå en intern tidsrekord for dragebådssejlads.

Aldrig sløsede beslutninger

Der har været kritik af, at lærerne og eleverne sejlede ud i det kolde og uforudsigelige vejr, men alle, der kender Michael, siger, at han aldrig tog overilede beslutninger.

- Jeg har ikke magtet at følge med i, hvad der er sagt og ikke sagt.

Men én ting ved jeg med sikkerhed, nemlig at Michael ALDRIG på grund af sløsethed eller letsindighed ville sætte sikkerheden over styr, siger hans enke og mor til hans børn, Helene Kragh Jørgensen, der har boet med Michael på en ejendom i Præstø i næsten 20 år.

Michael Jørgensens elever fortæller, at han ikke bare var deres lærer, men også deres ven, og på Facebook viser eleverne deres kærlighed ved at bruge lærerens billede som profilbillede på deres egne Facebook-profiler.

Selv om Michael Jørgensen var en rigtig 'tough guy', havde han også bløde sider. En pige fortæller på Facebook-støttesiden, at hun og Michael engang gik en tur og talte om hendes angst for eksamen.

- Vi fandt en sten med to streger på, som lignede et 11-tal. Vi blev enige om at det måtte være et tegn, og at det nok skulle gå godt til min eksamen.

Jeg fik ikke 11, men jeg kom igennem eksamen, og den gik alligevel fint. Jeg har stadig stenen, skriver hun som en af mange, hos hvem Michael nåede at sætte sit aftryk for altid.