Flere katte end nogensinde før bliver efterladt, når familien skal på ferie.

Der bliver mjavet om kap, så snart man træder ind ad døren hos Dyreværnets Internat i Rødovre.

- De skriger efter omsorg, siger Maria Siemoneit, der er dyrepasser på internatet. Der er altid travlt i sommerferien, men i år er det blevet endnu værre. Internatet er ved at drukne i efterladte katte.

Stort set alle bure er fyldt op, og man har endda været nødt til at huse de herreløse katte på toilettet.

Kastede katte ind til hundene

Kattene bliver indleveret af venlige sjæle, der har fundet dem, f.eks. i en papkasse i en vejkant. Maria Siemoneit har endda engang grebet en mand i at kaste små kattekillinger ind over internatets hegn. - På den anden side havde vi jagthunde. Han var fuldstændig ligeglad. Det var heldigt, at de ikke fangede kattene, siger hun. Hun har også oplevet, at folk kommer ind med katte, de siger, de har fundet. Alligevel ved de præcis, hvor på kroppen katten har en plet, og hvad den kan lide at spise.

Lukket for katte

På Dyrenes Beskyttelses internater er situationen den samme. Her må man nu sige nej til folk, for der kan simpelthen ikke presses flere katte ind. - Det er trist. En kat er ikke bare en ting. Så må man planlægge sig ud af det, når man skal på ferie, siger Pernille Johnsen, dyrevelfærdschef i Dyrenes Beskyttelse. På Dyreværnets Internat i Rødovre er der hver dag ti fastansatte, der passer kattene. Og selvom de får hjælp af et utal af frivillige, er det svært at nå det hele. - Man vil jo gerne have alle katte i hænderne hver dag, men nogle gange er der for travlt, siger Maria Siemoneit. På Dyreværnets Internat i Rødovre kan man købe en steriliseret, sundhedstjekket kat for 550 kr. En killing koster 1.100 kr.