Den ellers så festlige nyhed om at Hertuginden af Cambridge Kate og Prins William skal være forældre, er her til aften blevet lidt mindre festlig, da Hertuginden er blevet indlagt med 'hyperemesis gravidarum'.

Sygdommen, der generelt opstår i de tidlige stadier af graviditeten, er en yderst ubehagelig én af slagsen. Det kan flere danske kvinder skrive under på.

På hjemmesiden min-mave.dk skriver flere kvinder, under debattråden 'hyperemesis gravidarum - andre der lider af det?', om deres oplevelser med sygdommen. Debattråden indledes med følgende indlæg af 'mini80':

- Hej. Jeg er ved at blive skør!! Jeg har det så dårligt. Kaster op flere gange om dagen, ALT stinker (deriblandt min dejlige kæreste), har stærk kvalme hele døgnet, kan ik sove, kan ik spise noget, kan ik gå på wc (heller ik bare for at tisse), kan ik børste mine tænder... og jeg kunne bare blive ved!! Har glædet mig så mig til at blive gravid, men nu ved jeg slet ik mere :(. Jeg har prøvet alt muligt, men intet hjælper mig. Og alle bliver ved med at sige at jeg skal tænke positivt, men det er rigtigt svært. Har prøvet Seaband og akupunktur - heller ik noget der. Det er som om at alt mad er den rene gift. Ved snart ik hvad jeg skal gøre, skriver hun.

Indlægget får flere mødre til tasterne. Mange af dem har oplevet lignende svære graviditeter.

- Hyperemesis er det mest traumatiske jeg har prøvet i mit liv - og kan være rigtig svært at få standard-kommentaren om, at det er helt normalt, det går over igen. For det er ikke normalt!, skriver 'Urge' blandt andet'.

'cillebille' er midt i sin anden graviditet - og sin anden omgang med 'hyperemesis gravidarum'. Hun fortæller, hvordan dagen struktureres efter den brutale sygdom.

- Jeg starter dagen med ar drikke 2 liter vand og så kaste det op i badet(kan ikke holde på vandet når jeg kaster op) synes det tager lige det allerværste om morgenen. Prøver ellers at spise basisk. F.eks. A38 frem for yoghurt, en skefuld af gangen. Ogspiser meget grønt og frugt og mandler.spiser ikke meget slik da det giver mig kvalme. Men synes også det er vildt hårdt og ingen drømmegraviditet men var heldigvis forberedt på det denne gang, skriver hun.

Flere af indlæggende beskriver også gravide, der har været så påvirkede af sygdommen, at langvarige indlæggelser har været nødvendige. 'Hansen3' fortæller blandt andet, hvordan hun til sidst måtte have væske i drop.

- Hvis du mangler væske får du mere kvalme. J blev indlagt da j var fem uger henne, og havde tabt mig ca 3 kg. J begyndte straks at få væske i drop. J endte m et vægttab på ca.11 kg dem har j ikke taget på endnu allesammen pga denne kvalme. J vil klart anbefale at din læge henviser dig til et sygehus, hvis du også har vægttab og hvis du får for lidt væske, skriver hun.

Det britiske kongehus har i dag offentliggjort på deres hjemmeside, at Hertuginden af Cambridge ligeledes forventes at skulle tilbringe flere dage på sygehuset. Ført til behandling - siden til restitution.