Storsponsor Lars Sejer Christensen er glad på Bjarne Riis’ vegne – og noget tyder på, at en forlængelse er realistisk.

Har Bjarne Riis’ cykelhold også næste år Saxo Bank printet på trøjen? Eller skal den danske cykelejer kigge andetsteds efter millionindsprøjtningen.

Det spørgsmål skal snart besvares i kølvandet på gårsdagens licensafgørelse i UCI. Her fik Bjarne Riis lov til fortsat at være en del af det fine selskab på World Tour, men fra næste år skal der være point nok på verdensranglisten til at forsvare en plads blandt de bedste hold. Og den slags koster penge.

Manden med svaret er givetvis Lars Sejer Christensen, direktør i Saxo Bank, og selv om han ikke vil afsløre, om forhandlingerne allerede er i gang, så afviser han heller ikke en forlængelse.

- Vi har altid lavet forlængelser på et år ad gangen, men forhandlinger mellem Bjarne og mig holder jeg for mig selv. Jeg vil bare sige, at grundlæggende, så har jeg stor tillid til, at Bjarne får løst udfordringen med at stille et godt hold til næste år, siger Lars Sejer Christensen til sporten.dk.

Han understreger, at han ”har ro i sindet”, når det kommer til en licens i 2013, og han er ligeledes klar over, at der er to muligheder: enten at holdet i nuværende form henter point nok, eller at man køber tilpas etablerede navne til at hente de nødvendige ranglistepoint.

- Vi kender vilkårene. Alle de usikkerheder, der har været, er stort set afklaret. Og jeg hæfter mig ved, at Bjarne Riis altid har været i stand til at få en licens, siger Lars Sejer Christensen, der deltog i den høring, licenskommissionen havde for en god måned siden.

- Jeg vil ikke kommentere selve processen, men det er klart, at det også fra min side var væsentligt at give udtryk for, hvordan jeg tænker som sponsor af et hold. Jeg ønsker jo klarhed, så det var et relevant input, vil jeg mene, siger Lars Sejer Christensen.