Sebastian Lander (BMC) og Lars Bak (Lotto-Belisol) skal begge i aktion i årets første brostensklassikere, som bliver kørt i weekenden.

Når cykelkendere hører navnet "Het Volk" ved de straks, at foråret er på vej. Det er nemlig det navn, der traditionelt har ageret startskud for cykelsæsonen som årets første brostensklassiker i Belgien. Løbet hedder i dag Omloop Het Nieuwsblad, og det bliver afviklet på lørdag.

Eneste danske deltager i løbet bliver Lars Bak, men han får tilgengæld gode muligheder for at køre sin egen chance, hvis ellers formen er ved at være på plads. Sammen med Jürgen Roelandts er han Lotto-Belisols bedste bud på en vinder i det tidlige forårsløb.

Blandt favoritterne til løbet er Tom Boonen, Zdenek Stybar, Sep Vanmarcke, Lars Boom og sidste års vinder Luca Paolini. Team Tinkoff-Saxo stiller ikke op til løbet.

Dagen efter skal Lars Bak igen på cykel, når Kuurne-Bruxelles-Kuurne køres. Her får også danske Sebastian Lander chancen, men han skal agere hjælperytter for Thor Hushovd og Greg Van Avermaet.