Astanas kaptajn og store håb ved årets Tour de France, Vincenzo Nibali, fik torsdag præsenteret den trøje, han skal køre med i løbet.

Men som nykåret italiensk mester lignede det italienske flag på trøjen ikke det rigtige. Farverne var sådan set korrekte nok, men i stedet for at have farverne side om side, så var de lagt ovenpå hinanden.

Dermed minder flaget på Astana-trøjerne nu nærmest Irans flag.

Men det alternative flag var tilsyneladende helt bevidst. Efter præsentationen af trøjen blev der udsendt en pressemeddelelse fra det italienske cykelforbund, hvor det bliver forklaret, at det er sket på baggrund af Astanas logo-placering og fuldt ud godkendt af forbundet.

Det skulle være det hvide i flaget, der skulle have skabt problemer, lyder det.

Dermed kan danske Jakob Fuglsang, der kører for Astana, se frem til et Tour de France, hvor holdets kaptajn kører rundt i en trøje med et helt forkert flag på trøjen.

Astana er dog ikke det eneste hold, der har gjort noget anderledes med deres trøjer. Tinkoff-Saxo har skiftet al deres gule farve på trøjerne ud og i stedet sat en lysegrøn farve ind. Det har de gjort, fordi den gule farve på trøjen kan forveksles med den gule førertrøje.