Lyt til artiklen

Bertel Haarder (V) trækker nu i land i forhold til sin kommentar om Bjarne Riis, som kulturministeren kaldte for 'en nar' tidligere på ugen.

I et opslag på Facebook skriver Bertel Haarder, at »Der har været nordisk idrætstopmøde i Aalborg om bekæmpelse af matchfixing og doping. Jeg skulle sige klare ord, hvad DIF´s formand Niels Nygaard var glad for. Jeg nævnte Bjarne Riis´ Tour de France-sejr: ”Der var folkefest i Tivoli, statsministeren kom og hyldede ham - og så viste det sig, at han var en nar.” – Det sidste var en fortalelse,« skriver Bertel Haarder og fortsætter:

»Jeg mente, at han – og store dele af cykelsporten - havde holdt os for nar, hvad han jo også selv ærligt har indrømmet. Det betyder ikke, at han er en nar. Doping er dybt alvorligt, men ret skal være ret.«

Bertel Haarder deltog i et topmøde i Nordisk Råd i Aalborg, og det var i den forbindelse, at ministeren kaldte Bjarne Riis for en nar.

Hans udtalelse mødte modstand fra en af Bjarne Riis' sønner, Thomas Nybo Riis, der - formentlig ironisk - skrev på Twitter, at »Det er godt, der er nogen, der ved noget om cykling, som lige kan give os et indblik i, hvad der er ret og vrang.«

Også den tidligere toprytter Michael Rasmussen var kritisk over for Bertel Haarders oprindelige kommentar. 'Kyllingen' kaldte den blandt andet for 'en ommer'.

Bjarne Riis har tidligere erkendt at have dopet sig i sin aktive karriere, og han har også indrømmet at have haft kendskab til, der har været doping på hans cykelhold.

I sommer blev Bjarne Riis udstillet i en doping-rapport udarbejdet af Team Danmark og Danmarks Idræts Forbund, der begge kritiserede den tidligere Tinkoff-Saxo-team manager.