Det var en sand helvedesdag for Garmins Andrew Talansky, der kom ind over en halv time efter hovedfeltet på 11. etape af Tour de France og dermed kun lige nåede i mål inden for tidsgrænsen. Det gjorde han med tårnene trillende ned ad kinden.

Andrew Talansky kørte mutters alene i mål, efter han var punkteret med omkring 75 kilometer til mål. Herefter stod han af cykling og tog en snak med holdets sportsdirektør Robert Hunter, om han skulle fortsætte i løbet eller melde sig ud. 

Snakken med sportsdirektøren varede i fire minutter, og den var tilsyneladende opmuntrende nok til, at Talansky tog cyklen, som han havde parkeret ved et autoværn, og cyklede videre.

Etapen var altså tæt på at blive enden på Tour de France for den amerikanske rytter, der med flere styrt undervejs har været særdeles uheldig. Særligt har et styrt på syvende etape været alvorligt. Her var Talansky en tur i asfalten og endte med flere skader på ryggen. Skader, der ifølge meldinger fra holdet, pinte ham meget under onsdagens etape.

Da han kom ind 30 minutter efter de andre ryttere, havde han svært ved at få ordene over læberne, men fik alligevel fortalt, hvorfor han blev ved trods de store smerter i ryggen.

- Jeg ville bare ikke stoppe og tage hjem efter alt det, holdet har gjort for mig, lød det fra Talansky.

Andrew Talansky var inden Tour de France nævnt som en af outsiderne til en podieplads. Særligt efter sejren i Tour de France-opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné, hvor han på sidste etape rev førertrøjen af Tinkoff-Saxos Alberto Contador - men nu er Talansky altså helt ude af løbet om de gode placeringer.