Måtte sidde ned: Smerteplaget dronning til nytårskur

Normalt er det en rank og stående dronning Margrethe, der, med prins Henrik ved sin side, modtager Højesterets dommere, officerer ved Den Kongelige Livgarde og Gardehusarregimentet ved den årlige nytårskur i Christian VII palæ på Amalienborg.

Men i år modtager regentparret honoratioresene siddende i hver sin polstrede stol. Mens Frederik og Mary modtager kurgæsterne på stående fod.

Dronning Margrethe er nemlig så plaget af smerter i sin ryg, at hun ikke magter at modtage de fine kurgæster stående.

Bt.dk erfarer, at selv om prinsgemalen også sidder ned ved Dronningens side, er det ikke fordi, han er plaget af smerter. Nej, prins Henrik har simpelthen valgt at være solidarisk med sin hustru og derfor sidder han også ned.

Sidst majestæten måtte holde kur siddende var tilbage i 2007. Dengang var det en operation for slidgigt i knæet, der tvang majestæten i knæ. Men i modsætning til i år valgte prinsgemalen dengang at stå op under den timelange kur.

Nytårskuren, der i dag er forbeholdt, dommere fra Højesteret og officerer fra livgarden og gardehusarerne, begyndte tidligere i dag klokken 9.50. Men lige så snart de fine gæster i kur har forladt palæet, må regentparret haste til Christiansborg, hvor endnu en kur venter dem.

Fra klokken 11.30 var turen nemlig kommet til diplomatiet i Danmark, der også var trukket i deres stiveste puds for at ønske regentparret og kronprinsparret godt nytår.

Derfor kan det også sagtens tænkes, at dronning Margrethe har valgt at spare lidt på kræfterne i dag. For i morgen fredag er der nemlig kur igen på Christiansborg Slot.

Her er det repræsentanter fra de større landsorganisationer og de forskellige kongelige protektioner. Derudover modtager regentparret og kronprinsparret også officerer fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen. Samt rangklasse I og II og III. Rangklasse I er landets højeste og omfatter adelige, grevinde Alexandra, ministre og riddere af Dannebrog, kammerherrer og hofjægermestre, sidstnævnte er ofte et festligt skue med deres fjerprydede hatte.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
HISTORISK BILLIGT: Få fast rente på 1%

HISTORISK BILLIGT: Få fast rente på 1%

26/08
Privatøkonomi

Spar penge: Få styr på dit boliglån

16/07
Privatøkonomi

Scor en formue: En halv million mere i pension

10/09
Privatøkonomi

Få bankbogen til at svulme

22/08