USA's præsident, George W. Bush, sagde i dag, at han stærkt støtter iværksættelsen af den såkaldte køreplan for fred i Mellemøsten, selv om USA har udsat offentliggørelsen af den til efter det israelske valg.

- Køreplanen er endnu ikke færdiggjort, men USA føler sig forpligtet til at føre den ud i livet, vi støtter dens iværksættelse for fredens skyld, sagde Bush under et møde i Det Hvide Hus med udenrigsminister Per Stig Møller (K), der repræsenterede det danske EU-formandskab, og andre medlemmer af den såkaldte Mellemøstkvartet.

Køreplanen for fred i Mellemøsten blev oprindelig formuleret af det danske EU-formandskab.

Kvartetten, bestående af EU, USA, Rusland og FN, har i månedsvis arbejdet med køreplanen for fred i Mellemøsten, som indebærer to separate stater, en israelsk og en palæstinensisk, til gengæld for et stop for terror fra palæstinensisk side.

EU presser hårdt på for en offentliggørelse af køreplanen for at lægge pres på konfliktens parter. Men USA har modsat sig en offentliggørelse med det argument, at man bør afvente resultatet af det israelske valg, der finder sted 28. januar.

/ritzau/