Den 16-årige Martin fra Lolland klarede endnu engang at komme videre i årets X Factor. Selvom han imponerer med sin sikre stemme og søde lollænder-accent gang på gang, er det faktisk en lidt anden feature, der tog fokus i fredagens og årets tredje liveshow.

Den unge mands hår. De sorte lokker er nemlig sendt folk tanker i retning af Playmobil-dukkerne. Små plastikdukker med en fuld hårpragt – der, ligesom i Martins tilfælde, sidder godt ned i øjnene.

På Twitter har debatten svirret omkring, hvorfor Thomas Blachmann ikke var svinet Martins pandehår.

Men ifølge den 16-årige deltagere er der en ganske logisk forklaring på netop dét spørgsmål:

Det er nemlig Thomas Blachmann, som ikke vil have, at Martins hår bliver klippet.

»Han synes, det passer lige til mig. At det er hårdt og konkret - og lige min stil,« siger Martin.

Hverken Martin selv eller stylisten har endnu haft held med at bevise den standhaftige dommer om, at pandehåret – såvel som resten af håret – nu er for langt.

»Det er lidt sjovt, at han ikke vil have, at jeg skal klippes. Altså det er jo ikke fordi, jeg skal være helt korthåret, bare studses lidt,« griner Martin.

Men den med Playmobil-håret var dog ny for Martin, som grinte højt og måtte se et billede, før han helt forstod, hvad han blev sammenlignet med:

»Ej, jeg elsker det! Det er så sjovt og fantasifuldt, hvad folk finder på,« griner den unge deltager:

»Nu skal jeg da have oprettet en Twitter-konto, så jeg kan se folks kommentarer. Ellers må jeg dele et billede af en Playmobil-figur på Instagram,« siger han.