Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De danske roligans kan ånde lettet op.

Nicklas Bendtner skal nok blive klar til VM. Det vurderer hovedpersonen i hvert fald selv. Søndag aften forlod han opgøret mellem Rosenborg og Brann i tåre med en skade i lysken, men allerede mandag viste scanninger, at der ikke var noget at frygte:

»Jeg får et smæld i lysken, men der kommer ikke noget synderligt op på scanningen, så der var positivt. Der er 17 dage til kamp, så der burde være god tid til at få 100 procent styr på det,« siger han.

Skaden opstod, netop som han sendte bolden i mål for Rosenborg - du kan se situationen øverst artiklen. Siden har han ikke trænet. Landstræner Åge Hareide har flere gange fastslået, at hvis man ikke kan træne fuldt igennem inden afrejsen til Rusland 11. juni, bliver man ikke udtaget, men det bekymrer ikke Bendtner:

»Den 11. juni burde jeg være 100 procent fit,« siger han:

»Der går ikke super mange dage, før at jeg kan være i spil igen.«

For nu står den dog på skånekost. Mens holdkammeraterne er på græs og træner intensivt, holder angriberen sig til træningscyklen og diverse bånd- og styrkeøvelser, samt - som onsdag - en kort luntetur rundt om træningsbanen i Helsingør:

»Det er blevet bedre dag for dag. Vi rykker os hele tiden, og jeg kunne også godt gå ud og løbe med osv. nu, men det er bedre at give det tid, så du ikke forhaster noget og får tilbagefald,« siger Bendter.

Derfor er han heller ikke med, når Danmark lørdag møder Sverige i Stockholm i den sidste træningskamp inden den endelige VM-trup skal udtages. Han må se til fra tribunen sammen Andreas Bjelland, der ligeledes døjer med en skade.

Usikkerheden om de to rutinerede medlemmer af landsholdet betyder, at Åge Hareide kommer til at trække sin beslutning om, hvem der skal med til VM så lang tid som overhovedet muligt:

»Det er en kamp med tiden, og det er det, der gør det svært. Vi skal have truffet en beslutning om de 23 inden klokken 12 mandag. Vi kommer tilbage fra Stockholm søndag eftermiddag, og så har vi mandagen til at teste dem.«

»Begge to er lige vigtige på sin måde. Bendtner har sine egenskaber som afslutter, og Bjelland er god at have i en trup både på og uden for banen. Han er en rigtig god fyr at have i en trup.Det er kroppene, der vil være afgørende. Vi tager som sagt ikke af sted med skadede spillere, for det giver dårlig træning. Hvis man skal til VM skal man være rigtig fit. De er nødt til at kunne give den fuld gas til træning.«

Skulle det mod forventning ende med et VM-afbud fra Nicklas Bendtner, vil det være næsten ubærligt, erkender han. Da han søndag aften blev skiftet ud fyldte tårene hans øjne, og de vil atter presse sig på, hvis han ikke skulle komme sig over skaden i lysken:

»Det er en stor ting at komme med til VM, og som jeg har sagt flere gange, så synes jeg, at vi har meget at gøre derovre, og jeg vil rigtig gerne være en del af holdet,« siger han.

Nicklas Bendtner har tidligere været med til to slutrunder for Danmark. VM i 2010 og EM i 2012.

Andre læser også