Frem med solbriller og sommertøjet. Vi får en rigtig sommerweekend - for niende dag i træk. Men nyd det, så længe det varer.

Juli svigtede i forhold til det danske sommervejr, men august viser sig fra en ganske god side. Hele weekenden bliver solrig og med temperaturer mellem 20 og 27 grader. Dermed bliver det den længste, sammenhængende sommervejr-periode denne sommer.

Læs også:

Desværre vender vejret mandag, så det gælder om at nyde det, mens det varer. Mandag til torsdag står det nemlig på regn, og temperaturen falder i de østlige egne af landet er der risiko for mere skyet vejr og lokale byger allerede søndag.

Den kommende uge starter med sol, men det vil blive tiltagende skyet, og visse dele af landet vil muligvis opleve tordenbyger. Efterfølgende kan danskerne se frem til en uge med skyer og regn, men med en chance for opklaring i det sydvestlige.

Selvom vi danskere var lidt triste over sommervejret i juli, så blev det faktisk den varmeste måned i historien. I hele verden. Det virker som en noget komisk konklusion, set med danske briller, men bare i Tyskland blev der sat varmerekord allerede den 5. juli, da termometeret viste 40,3 grader.

Måske kan vi være så heldige, at varmen bevæger sig længere imod nord næste sommer.