Går du også og kigger længselsfuldt mod bikinien, shortsene eller sommerkjolen i skabet? Så er det godt nyt på vej.

Efter en weekend med temperaturer på omkring 15-18 grader, hvor det vil være tørt i det meste af landet, banker sommeren nemlig på døren allerede i starten af næste uge.

»Det går den rigtige vej nu, men det går langsomt. Mandag kommer vi op på omkring 23 grader, og tirsdag topper vi med mellem 23 og 28 grader - så der bliver det rigtig varmt,« lyder det fra vagthavende meteorolog Thyge Rasmussen fra DMI.

Læs også:

Det glædelige gensyn med sol og sommer bliver dog en meget kort fornøjelse for særligt jyderne. For når varmen, der kommer fra syd, endelig rammer Danmark, sætter regnbygerne ind.

»Sommeren får en meget brat ende, fordi der allerede kommer regn og tordenbyger i løbet af tirsdagen. Så det bliver en kort fornøjelse for danskerne vestpå, mens man østpå kan være heldig at få en hel dag med sommervarme,« siger Thyge Rasmussen.

Når regnvejret har passeret landet tirsdag, kan danskerne dog glæde sig over at resten af ugen bliver mere sommerligt end de seneste uger.

Læs også:

»Det bliver ganske pænt vejr om onsdagen, og torsdag kunne måske også passere de 25 grader. Så det vil svinge op og ned i næste uge - bare på et højere niveau temperaturmæssigt, end vi har vant til,« forklarer Thyge Rasmussen, der også har en forklaring på, hvorfor sommervejret ikke har vist sig fra den bedste side endnu.

Læs også:

»Vi har det meste af sommeren været præget af, at vinden er kommer fra vest og nordvest, som er det kølige hjørne. Vi skal helst have vinden om i syd eller øst, så får vi varmere luft op,« lyder det fra meteorologen.