Søndag kan bornholmerne ikke ligefrem tillade sig at kalde det for 'Solskinsøen'. 

»Det høvler ned derovre,« siger Lars Henriksen, der er meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

På cirka halvanden time er der kommet 17 millimeter regn på Bornholm, oplyser han.

»Det er ganske meget, og det ser ud til, at der fortsat vil komme godt med regn til bornholmerne i perioder frem til mandag middag. Lige nu ligger der også nogle tordenskyer omkring øen,« tilføjer Lars Henriksen.

Væltede træer
Bornholms Politi har allerede fået de første tre meldinger om væltede træer og om meget vand på kørebanerne.

»Det bliver formentlig kun værre. Kør forsigtigt og overvej om udkørsel er nødvendig, skriver politikredsen på det sociale medie X, der tidligere hed Twitter.

DMIs Lars Henriksen tilføjer: 

»I øjeblikket får de skarp kuling fra nordvest. Når vi kommer frem til i morgen, er der stadig meget vind. Det bliver meget blæsende på Bornholm helt frem til tirsdag,« forklarer han.

Også på Sjælland er der udsigt til pæne mængder nedbør, og fra i morgen mandag tager vinden også kraftigt til over det meste af landet.

»Det bliver med vindstød af stormstyrke, og især i den nordlige del af landet kan der lokalt forekomme vindstød af orkanstyrke helt oppe i Nordjylland, når vi når tirsdag,« siger Lars Henriksen.

Han understreger dog, at prognoserne sagtens kan ændre sig, fordi lavtrykket ligger så tæt.

»Det kraftigste nedbør har trukket sig mere østpå, men det ser stadig ud til at blive en gedigen blæst i løbet af mandag og tirsdag,« siger han.