Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En lege i norske Østfold har fået en advarsel fra Statens Helsetilsyn (det norske svar på Sundhedsstyrelsen, red.), efter at han sendte en patient hjem med ufrivillig erektion.

Det lyder måske som en spøg, men for patienten, der havde den smertefulde erektion i hele syv timer - såkaldt priapisme (som du kan læse mere om her) - var det knap så sjovt. 

Nordmanden gik ifølge den norske tv-kanal NRK til lægen omkring syv timer efter, at han var vågnet med en stærk erektion og store smerter. Alligevel sendte lægen ham blot hjem med en ispose, smertestillende piller og et råd om at tage den med ro. Lægen skulle senere have beklaget dette og indset, at han havde behandlet manden med den insisterende erektion forkert.

Lægen har nu mordtaget en advarsel fra Statens Helsetilsyn, hvori der står, at patienten "tydeligt trængte til øjeblikkelig hjælp fra lægenvagten". Ifølge Norsk Helseinformatikk kan et anfald af priapisme i værste fald betyde, at man bliver impotent resten af livet, hvis man ikke bliver behandlet.

Efter at være blevet afvist af sin læge, søgte den stive nordmand dagen efter hjælp på en privatklinik i Oslo, hvor han fik den rette behandling.

Andre læser også