Bunkeren, som den svenske læge brugte til at holde en kvinde i trediverne fanget i seks dage.Foto: Svensk politi
Bunkeren, som den svenske læge brugte til at holde en kvinde i trediverne fanget i seks dage.Foto: Svensk politi

En 38-årig svensk læge er sigtet for at bedøve, kidnappe og voldtage en kvinde i trediverne samt at holde hende som gidsel i sin hjemmelavede bunker på sin gård i Skåne i næsten en uge.

De groteske forbrydelser startede i kvindens hjem i Stockholm, hvor han bedøvede hende ved at påføre rohypnol på nogle jordbær. For at undgå selv at blive bedøvet, havde han tegnet med en sort tusch på de jordbærblade, stoffet var på.

Den dømte læge tegnede sorte streger på jordbærblade for at vide, hvilke af jordbærene der var rohypnol på.Foto: Svensk politi

Ifølge Daily Mail havde parret havde mødt hinanden en gang før, hvor den 38-årige læge besøgte hende i selvsamme lejlighed i Stockholm. Hvilket forhold de havde til hinanden, er ikke beskrevet yderligere i hverken Daily Mails historie eller hos svenske Aftonbladet.

Sexkrænkeren

Da kvinden faldt hen på grund af rohypnolen, voldtog lægen hende og kørte hende efterfølgende omkring 550 kilometer til gården i Skåne.

Med sig i bilen havde han to gummimasker med, som lignede en gammel kvinde og en gammel mand med skæg. Maskerne blev brugt som forklædning for ham og ofret under den lange køretur. Undervejs injicerede han hende med noget mere søvndyssende for at fastholde hende i bedøvelsen.

Den dømte læge brugte masker for at maskere sig selv på den lange køretur fra Stockholm til bunkeren i Skåne. 

Da de kom frem, låste han kvinden inde i den fængselslignende bunker, hvor han gentagende gange voldtog hende i de seks dage, hun var fanget. Det meste af tiden var kvinden bundet.

AUSTRIA-FRITZL-TRIAL

Den 60 kvadratmeter store bunker menes at være bygget af manden selv. Bunkeren er omkranset af godt 32 centimeter tykke betonvægge og er lydisoleret. I den er der en seng, et toilet og et køkken. Bunkeren har sågar en lille gårdplads, hvor den tilfangetagede kan gå ud uden at blive set af naboer.

Gennem de seks rædselsfulde dage tog den svenske læge blod- og vaginalprøver, som han testede i et laboratorium på sin arbejdsplads. Senere har han forklaret, at han gjorde det for at sikre sig, at hun ikke havde nogen kønssygdomme. Han menes også at have fyldt kvinden med svangerskabsforebyggende piller, så han kunne have ubeskyttet sex med hende.

USA-MISSING/OHIO

Efter nogle dage kørte lægen tilbage til kvindens lejlighed for at hende nogle ting til hende. Her opdagede han, at kvinden var blevet meldt savnet, og at politiet var brudt ind i hendes hjem.

Billede fra kvindens lejlighed i Stockholm. Her har politiet fundet spor af rohypnol på champagneflasken.Foto: Svensk politi

Det skulle angiveligt have fået lægen til at gå i panik og tage kvinden med tilbage til Stockholm, hvor de tog hen til den nærmeste politistation den 18. september sidste år.

Anklagerne i sagen siger, at den 38-årige mand tvang kvinden til at fortælle en falsk historie til politiet, at hun var i sikkerhed og havde det godt. Målet var at få politiet til at droppe eftersøgningen, men i stedet blev de mistænksomme og tog hende til siden. Her fortalte hun dem hele den grufulde historie, og hvad hun havde gennemgået i de seks frygtelige dage.

Manden blev straks arresteret og er altså nu blevet sigtet for sine forbrydelser. Han har indrømmet alt undtagen voldtægt.

Peter Claeson, der er anklager i sagen mener, at lægens intention var at holde kvinden fangen i flere år og uddybede:

»Vi mistænker ham også for at have planlagt dette i flere år. Blandt andre ting har han bygget bunkeren for at kunne tage et eller flere ofre,« siger anklageren ifølge Daily Mail.

Venner til den 38-årige læge fortæller til svenske medier, at de er i chok over det, han har gjort.

»I begyndelsen, da det her kom ud, troede man, at det måske ikke var så seriøst. Måske er det overdrevet. Men nu hvor han er sigtet, er det blevet klart, hvor vanvittigt sygt det her er,« har en ven sagt til Kristianbladet.

Vennen beskriver den sigtede som en socialt akavet person, som dog er hjælpsom og høflig.

»Jo mere, jeg læser om det her, jo mere forvirret bliver jeg. Han er ikke den type person, som man ser på og tænker, at han vil tilfangetage en kvinde og voldtage hende,« siger vennen til Kristianbladet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.