Intet bekræftet livstegn siden onsdag fra den argentinske u-båd 'ARA San Juan' med 44 mand ombord

Uret tikker et sted i dybet i den sydlige del af Atlanterhavet for den 44 mand store besætning ombord på den militære u-båd ARA San Juan fra den argentinkse flåde.

Det militære fartøj har siden onsdag været forsvundet på radaren, og den argentiske flådebase i Buenos Aires har ikke modtaget noget livstegn fra u-båden i fem dage.

Søndag modtog de imidlertid nogle signaler, som de militære myndigheder mener, kan være et forsøg på at kommunikere.

»Vi har modtaget syv signaler til en satellit, som sandsynligvis kommer fra u-båden San Juan. Vi arbejder hårdt på at lokalisere dem, sagde den argentinske forsvarsminister Oscar Aquad i en meddelelse på Twitter:

»Til familierne til de 44 besætningsmedlemmer, vil jeg sige: Vi håber, I snart kan få dem hjem,« sluttede forsvarsministeren sit tweet.

Ifølge CNN indløb de syv forskellige signaler til forskellige baser. Det korteste var på fire sekunder, mens det længste var hele 36 sekunder langt.

Myndighederne håber stadig, at der er tale om et problem med ubådens kommunikation, og at besætningen ikke er blevet ofre i en ulykke, hvor skibet er nødstedt, eller sunket uden spor.

Men håbet er ved at rinde ud. Normalt er det standardpraksis, at hvis en u-båd ikke kan kommunikere, så skal den komme op til overfladen, så de forskellige flådebaser kan lokalisere den. Det er endnu ikke sket, eller også ligger den et ukendt sted, og er endnu ikke lokaliseret af de fartøjer til lands og til vands, der nu i flere dage har været på udkig efter båden i den sydlige del af Atlanterhavet.
Flere lande er gået aktivt ind i eftersøgningen, skriver Washington Post. Det drejer sig om Storbritannien, Chile og ikke mindst USA, som har sendt flere fartøjer både i luften og til vands.
Blandt andet et specialfartøj, der er særligt udstyret til at foretage redninger under vandet.

Den forsvundne u-båd var på vej tilbage til hovedbasen i Buenos Aires, fra det argentinerne kalder 'en rutinemission' ved det sydamerikanske lands sydligste spids Ushuia, da myndighederne mistede kontakt med den. 'Cirka midtvejs mellem missions-punktet og Buenos Aires', skriver Washington Post.

Mange pårørrende har samlet sig på u-bådens hovedbase, hvor de ængsteligt venter på nyt fra deres familiemedlemmer på 'San Juan', og Pave Francis, der selv er fra Argentine, og har været ærkebiskop i hovedstaden har sendt en særlig hilsen til de pårørende med en bøn om, at de 44 officerer vil komme hjem uskadt, fortæller CNN.