Mere end 100 personer er blevet evakueret i Queensland i Australien, efter en campingplads på størrelse med en fodboldbane er blevet opslugt af undergrunden.

Der er tale om et såkaldt jordfaldshul, som nu er skyld i, at et mobilehome, en bil, en trailer og en række telte bogstaveligt talt er forsvundet ned i et hul i jorden. Men ingen personer er kommet til skade.

Det skriver Sky News.

Læs også:

Fænomet skete på MV Beagle campingpladsen, som ligger nær Rainbow Beach, lige syd for Fraser Island i Queensland, Australien. Og det meste af campingpladsen er nu væk.

Se kortet herover i STOR version

»Da vi kom tilbage (efter evakueringen, red.), var teltet der stadig heldigvis, men dem ved siden af os mistede deres autocamper. Den ligger i vandet,« siger campist Darren Chilton til Sky News.

Læs også:

jordfald 5

Ved et jordfaldshul sker der en pludselig indsynkning i landskabet, og de er mest almindelige i områder med kalksten i undergrunden, ifølge Illustreret Videnskab. Det skyldes regnvand, der siver ned i undergrunden og opløser kalken. Pludselig er vægten i hulrummene i undergrunden så store, at de kollapser, og så falder jorden sammen.

Efter ulykken måtte 140 menneskeer evakueres fra campingpladsen.
Efter ulykken måtte 140 menneskeer evakueres fra campingpladsen. Foto: HIGGINS STORM CHASING
Vis mere