Concordens dage er måske talte. En ung aftager står nemlig på spring med et vanvittigt tilbud: Flyv over Atlanten på én time.

Navnet på flyet, som skaber nye standarder for lufttrafikken, er Zehst (Zero Emission Hypersonic Transportation).

Bl.a. kan Zehst med en hastighed på ca. 5.000 km i timen flyve strækningen London-Tokyo på to timer, London-Istanbul på 30 minutter, London-Malaga på 20 minutter og fra London til USAs østkyst på én time.

Computerfoto af Zehst.
Computerfoto af Zehst. Foto: -
Vis mere

Den store tidsbesparer

Det er Airbus’ moderselskab, som står for den utrolige tidsbesparer, der blev præsenteret på verdens største flymesse i Le Bourget ved Paris.

Der er dog et lille problem. Det kan være vi skal vente helt til 2040, før flyet kommer ud til forbrugerne.

Airbus 380-flyet er landet i Kastrup

QANTAS

For udover de fantastiske rejsetider er flyet samtidig et sandt miljøvidunder. Brændstoffet, som skal sætte fut i flyet består nemlig af ilt og brint, hvilket betyder, at flyet kun udskiller vand. Til gengæld fylder brændstoftankene så meget, at der kun er plads til ca. 100 passagerer om bord. Dermed bliver projektet et spørgsmål om økonomi, mener David Kaminski-Morrow, redaktør på tidsskriftet Flight International.

- Det er muligt at lave flyet, eftersom teknologien findes. Den virkelige udfordring er at skabe økonomi omkring et helt nyt flykoncept. Det vil kræve milliarder og atter milliarder for blot at få det af tegnebrættet og op i himlen, siger han til svenske Aftonbladet.

ROMANIA USA DEFENCE AIR SHOW

Eugene Lefebre - første pilot dræbt ved flystyrt