Er du i Manchester, og har du set eller hørt noget? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Politiet bekræftede tirsdag, at den formodede gerningsmand, der med en selvmordsbombe dræbte 22 mennesker under en koncert i Manchester sent mandag aften, er identificeret som den 22-årige Salman Abedi. Det er dog ikke bekræftet af en retsmediciner endnu.

Gerningsmanden blev dræbt i forbindelse med eksplosionen i Manchester Arena. Det er dog fortsat uvist, om eksplosionen eller den efterfølgende panik forårsagede de mange dødsfald.

Politiet undersøger nu, om Abedi handlede alene, eller om han var del af et terrornetværk.

Ifølge britiske og internationale medier tog Salman Abedi fra London til Manchester forud for sit angreb. CBS News oplyser, at han tidligere var kendt af de britiske myndigheder.

The Sun skriver, at Salman Abedi havde engelsk statsborgerskab og er født i Manchester. Han boede og voksede op i selvsamme by, hvor han altså angiveligt begik en grusom terrorhandling sent mandag aften.

Albert Square i Manchester tirsdag den 23. maj.  
Albert Square i Manchester tirsdag den 23. maj.   Foto: BEN STANSALL
Vis mere

Den 22-årige mistænkte var ifølge The Telegraph studerende på Salford University i Manchester, der i en kort periode blev lukket ned tirsdag aften. Der er ingen oplysninger om, hvorfor skolen blev lukket ned.

The Sun skriver også, at Salman Abedi angiveligt har rødder i Libyen. The Telegraph uddyber, at hans forældre skulle have flygtet fra Libyen til England. Han har angiveligt tre brødre og en lillesøster.

Ingen af Salman Abedis bekendte i det libyske miljø i Manchester havde forudset, at den 22-årige en dag ville blive massemorder.

»Salman? Jeg er forbløffet. Han var en så stille dreng, og han viste mig altid respekt. Hans bror, Ismail, var udadvendt, men Salman var meget stille. Det er så uvirkeligt, at han har stået bag dette,« siger en unavngiven person til The Guardian.

Mindehøjtidelighed i Manchester tirsdag den 23. maj.  
Mindehøjtidelighed i Manchester tirsdag den 23. maj.   Foto: JON SUPER
Vis mere

Ifølge det britiske medie kom både Salman og broren i den lokale Didsbury-moské, og her var deres far, Abu Ismail, en velkendt figur. En bekendt fortæller, at det er usandsynligt, at Salman Abedi er blevet radikaliseret i Libyen, og at det må være sket i Storbritannien.

»Hvad kunne få ham til at myrde alle disse mennesker? Der må være nogen, der har påvirket ham. Det er forfærdeligt, han må være skudt i hovedet,« siger vedkommende til The Guardian.

Islamisk Stat har taget ansvaret for hans handlinger. Imidlertid har britiske myndigheder ikke placeret ansvaret hos IS eller en lignende terrororganisation. Natten til onsdag ved politiet således ikke, om en eller flere mulige gerningsmænd fortsat er på fri fod. Men politiet vil ikke afvise, at det er tilfældet.

Sent tirsdag aften har Storbritannien hævet trusselniveauet fra såkaldt 'alvorligt' til 'kritisk'. Det betyder, at et nyt terrorangreb kan være nært forestående.

Det britiske forsvarsministerium har af samme grund givet grønt lys til, at soldater kan støtte politiet ved offentlige arrangementer.

Chokerende video fra Manchester Arena: Først hører de braget - så bryder panikken ud:

GENOPLEV BT's LIVE-BLOG fra tirsdag herunder: