De voldsomme vinde i Californien giver arbejde til hæren af brandmænd i Californien, der nu skal kæmpe mod flammerne hele weekenden.

I løbet af fredagen har de hårde og berygtede Santa Ana-vinde givet fornyet styrke til de voldsomme skovbrande, der raser i det sydlige Californien. Det betyder hårdt arbejde hele weekenden for de tusinder af brandmænd, der kæmper mod naturens kræfter.

Santa Ana-vinde er et begreb, som meteorologer bruger om

Fredag morgen godkendte præsident Donald Trump en erklæring, som formelt betyder, at skovbrandene i Californien nu er en naturkatastrofe. Dermed har præsidenten godkendt at sende føderal hjælp til området, mens Homeland Security og Federal Emergency Management Agency får det overordnede ansvar for katastrofen.

De altædende brande har nu raseret i det sydlige Californien i fem dage, og mindst 500 bygninger er spist af flammerne. Næsten 200.000 personer er blevet tvunget på flugt fra deres hjem, og mere end 5.700 brandmænd kæmper mod flammehavet, skriver Reuters.

Der er nu seks massive brande, der næres af de kraftige vinde, og flere mindre brande er sprunget ud siden mandag

I millionbyen San Diego startede en lille brand torsdag morgen lokal tid, men allerede samme aften havde den såkaldte Lilac-brand ødelagt mere end 17 kvadratkilometer. Branden truer forsat og over 100.000 beboere har været tvunget til at forlade deres hjem.

Skovbrandene strækker sig fra San Diego i syd i nærheden af den mexicanske grænse over Los Angeles og op mod Santa Barbara. Det er en strækning på omkring 300 kilometer.