Sagen om Madeleine McCann bliver ikke lagt på hylden lige foreløbig. Den portugisiske politimand sætter alt ind for at bevise, at forældrene selv dræbte den lille pige. Det betyder, at Kate og Gerry McCann kan se frem til 10 år med høringer, appeller og retssager.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det portugisiske politi tror, Kate og Gerry selv har haft en finger med i Maddies forsvinden. Og selv om det hårdt prøvede ægtepar nu har trukket politibetjent Goncalo Amaral i retten, lader han sig ikke kue. Han er klar til at tage sagen mod McCanns til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, hvis udgivelsen af hans bog om Maddie-sagen bliver skudt i sænk.   

- Det handler simpelthen om den helt fundamentale ytringsfrihed. Ikke bare for mig, men for alle i Portugal, udtaler Goncalo Amarals advokat til MailOnline. Omvendt raser ægteparrets advokat mod Goncalo Amaral. Han mener, at betjenten bevidst bruger retssagen til at sprede falske rygter om Kate og Gerry McCann. Og det tærer på forældrene.

- Det er hårdt at høre på noget, der ikke er korrekt, men jeg mener, at vi alligevel går den rette vej i vores søgen efter Madeleine. Hvis jeg skal være ærlig, så er der aldrig noget andet, der kan være mere hårdt, end at vores datter er blevet taget fra os, siger Kate McCann til MailOnline.

Sagen er midlertidigt indstillet indtil næste måned, hvor nye vidner skal afhøres.