Lørdag styrtede et fly ned under et flyshow i Sussex, England. Og den slags ulykker er ikke et særsyn. Faktisk er det sket seks gange på otte år.

Lørdagens flyuheld var med et såkaldt 'Hawker Hunter'-fly, der er et engelsk udviklet jagerfly fra 1950'erne. Under flyshowet i Shoreham i det sydlige England, 'Shoreham Air Show', mislykkedes et loop, og flyet endte med at styrte ned i en trafikeret vej. 11 mennesker meldes dræbt, mens 14 er hårdt sårede.

Her skete det også:

Læs også:

August 2015: En 35-årig pilot ved navn Kevin Whyman blev dræbt, da hans fly styrtdykkede under et CarFest-arrangement i Oulton Park. Han var uddannet hos det britiske luftvåben som jægerpilot.

April 2015: Piloten David Jenkins excellerede i kunstflyning, men blev dræbt under en mediebegivenhed, da han var i gang med at vise, hvad han kunne. Det skete i et Edge 360-fly til et flyshow i Norfolk.

Juli 2012: Golfkrig-veteranen Trevor Roche blev kun 52 år. Han blev dræbt foran en menneskemængde på 600, da han mistede kontrollen over et De Haviland DH53 Humming Bird-fly i blæsevejr nær Biggleswade i Bedfordshire.

November 2011: Den erfarne kunstflyning-pilot fra det britiske luftvåben, Sean Cunningham, døde som 35-årig, da han blev alvorligt såret. Han blev skubbet ud af cockpittet i et Hawk T1-fly, mens det stod på jorden. En retsmediciner fastslog siden hen, at sikkerhedspinden på katapultsædet var 'helt ubrugelig'.

Læs også:

August 2011: Endnu en kunstflyvning-pilot mistede livet i et Hawk T1-fly. Jon Egging blev kun 33 år. Ulykken skete under en flyveopvisning, da flyet styrtede ned på en mark, efter piloten var besvimet i cockpittet, fordi han blev udsat for den maksimale G-kraft. Helt præcist 6,3 gange tyngdekraften.

September 2007: Den 49-årige James Bond-stuntman døde, da han styrtede i et Hurricane-fly fra Anden Verdenskrig under en manøvre i luften. Brian Brown var ved at genskabe manøvren fra 'Battle of Britain' til Shoreham Air Show i West Sussex. Altså samme sted, hvor lørdagens tragiske ulykke også skete.

Læs også: