Manden bag masseskyderiet på en natklub for homoseksuelle i Orlando, der skete søndag morgen (dansk tid), er formentlig identificeret. Myndighederne har meddelt, at dødstallet nu lyder på 50, mens 53 personer er indlagt på lokale hospitaler.

Myndighederne efterforsker sagen som en mulig terrorhandling, og de formoder, at drabsmanden er den 29-årige amerikaner, Omar Mateen.

Amerikaneren er sat i forbindelse med IS, og flere medier skriver, at han har afghanske rødder. Men det afviser den formodede drabsmand, Omar Mateens, far.

Over for NBC News, fortæller faren, Mir Seddique, at Omar Marteen i stedet var vred på homoseksuelle.

»Dette har intet med religion at gøre, siger Seddique til det amerikanske medie og tilføjer, at hans søn for nyligt blev meget vred, da han så to mænd kysse i Miami.

I mange timer lød dødstallet på 'omkring 20', men byens borgmester Buddy Dyer kunne omkring kl 15.30 (dansk tid) oplyse, at tallet er mere end fordoblet til 50 personer.

»Vi har nu ryddet bygningen, og det er med stor sorg, at jeg nu oplyser, at antallet af dræbte ikke er 20 - men 50 ud over gerningsmanden. 53 er såret,« sagde Dyer ved en pressekonference.

Ligene ligger stadig inde i natklubben og politiet er ved at identificere dem, så de pårørende kan få overbragt de frygtelige nyheder.

Både det lokale politi og FBI efterforsker sagen, som omtales som et af de værest masseskyderi og det værste mareridt i USA's historie. Motivet kendes endnu ikke, men myndighederne udelukker ikke, at der kan være tale om 'hate crime'.

Myndighederne i Orlando mener, at gerningsmanden var den 29-årige amerikanske statsborger Omar Mateen. De amerikanske sikkerhedsmyndigheder siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at den mistænkte har afghansk baggrund og har fået våbentræning.

Nyhedsmediet TMZ skriver på deres hjemmeside, www.tmz.com, at gerningsmanden er personen nedenunder.

Den formodede gerningsmand.
Den formodede gerningsmand. Foto: Facebook
Vis mere

Herunder skriver producer på FOX News, Matthew Sewell, at Omar Mateen er politiets formodede gerningsmand.

På et pressemøde bekræfter myndighederne, at de lige nu regner med, at Omar Mateen er gerningsmanden, men han er endnu ikke identificeret med sikkerhed. Hverken politiet eller FBI ønsker at udtale sig yderligere om den formodede gerningsmands baggrund.

Gerningsmanden døde af fra skud fra politiet på natklubben Pulse.

Omar Mateen har umiddelbart ikke nogen kriminel baggrund, skriver CBS News.

Myndighederne oplyser på pressemødet, at de indtil videre ikke har grund til at tro, at han har samarbejdet med andre, men at det fortsat undersøges, om der kan være tale om en terrorhandling.

Omar Merteeens naboer og pårørende bliver lige nu opsøgt og hans hjem er ved at blive undersøgt. Computere og andre ejendele er beslaglagt.

Skyderiet begyndte klokken 02:02 (lokal tid) ved indgangen til natklubben Pulse. Gerningsmanden udvekslede ild med en betjent, der var på arbejde uden for natklubben.

Efterfølgende trak gerningsmanden sig ind i natklubben, hvor flere skud blev affyret. Han tog herefter en del af natklubens gæster som gidsler.

Ifølge politiet var han bevæbnet med en automatriffel og en pistol. Han havde derudover en genstand på sig, som muligvis var en bombe. Den bliver nu undersøgt.

Klokken 05:00 traf politi en beslutning om, at befri gidslerne, herefter trængte et aktionshold ind i natklubben, hvor de udvekslede ild med gerningsmanden. Ildkampen sluttede, da gerningsmanden afgik ved døden.

Det lykkedes et SWAT-team at få omkring 30 personer ud af klubben i live.

FBI oplyser at det vil tage mange timer, før de kan oplyse mere om gerningsmanden.

De lokale hospitaler beder befolkningen om at henvende sig og donere blod, fortæller det lokale medie Wesh. De sender direkte tv fra et hospital, hvor mange borgere allerede har doneret blod til de mange tilskadekomne.

Opdateres