Lørdag formiddag dukkede den svenske kronprinsesse op.

Det var et berørt kongeligt par, der lørdag dukkede op lige dér, hvor fredagens forfærdelige angreb fandt sted i Stockholm. Faktisk måtte hun tørre tårene bort, mens kameraerne rundt hende forevigede øjeblikket.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel kom for at vise deres respekt og medfølelse til ofre og pårørende for angrebet, der indtil videre har kostet 4 personer livet og kvæstet 15.

»Det svenske sammenhold bygger på en enorm tillid og sammenhold. Vi vil komme styrket ud af det her,« siger kronprinsesse Victoria til Aftonbladet.

Kronprinsessen befandt sig på gerningsstedet for at lægge et bundt røde roser som symbol på sin medfølelse, og for at vise ofre og pårørende sin støtte.

Foto: TT NEWS AGENCY
Vis mere

Terrorangrebet skete fredag kort før kl. 15, da en mand kørte den stjålne lastbil, som han 20 minutter forinden havde taget fra et bryggeri, ned ad gågaden Drottningsgata i det centrale Stockholm.

En 39-årig far til fire er politiets hovedmistænkte i sagen. Manden har rødder i Usbekistan, og en granskning af hans Facebook-profil viser, at han nærer varme følelser for terrororganisationen IS, skriver Aftonbladet.

Fire personer omkom og 15 blev kvæstet, heraf ni alvorligt. Der er børn blandt de kvæstede, oplyser svenske medier.