Halloween nærmer sig, og det er ved at være tid til at klæde sig ud som noget skræmmende og farligt. Men hvordan skal man klæde sig ud? Og hvem skal man ligne?

I Mexico er Donald Trump et hit. Side om side ligger masker af Donald Trump med narkobaronen Joaquin Guzman, bedre kendt som ’El Chapo’. Og de to må siges at være nogle af kostumefavoritterne.

Det skriver dagbladet.no.

Donald Trump, der stiller op som én af de republikanske præsidentkandidater, har i løbet af sin valgkamp flere gange udtalt sig negativt om Mexico, og det finder mexicanerne sig åbenbart ikke i. Derfor er han til Halloween et lige så godt bud på udklædning som ’El Chapo’ er.

Joaquin 'El Chapo' Guzman. Vis mere

’El Chapo’ er leder for Sinaloa-kartellet, som udover at handle med narko, står bag en række brutale drab. I sommer lykkedes det ’El Chapo’ at flygte fra fængslet, og han er stadig på fri fod.

Kostumeselskabet Caretas REV har produceret 2600 ’El Chapo’-masker, og ifølge Diego Esponda, der er chef i selskabet, betragtes populariteten som et tegn på mexicanernes galgenhumor.

»Det er lidt komisk, er det ikke? Vi har taget ham til fange to gange, og han er undsluppet to gange,« siger Diego Esponda.

Det er altså denne mand, Donald Trump konkurrerer mod, når mexicanerne skal på jagt efter et uhyggeligt Halloween-kostume. Det kommer måske ikke som nogen overraskelse, at Trump er upopulær i nabolandet, efter han har omtalt mexicanerne som kriminelle, narkosmuglere og voldtægtsmænd.

En ansat arbejder på Halloween-masken af Donald Trump i Mexico City.   Vis mere

Hvis ’El Chapo’ er Mexicos mest frygtede mand, så er Donald Trump måske den mest forhadte. Ifølge Diego Esponda er den meget karakteristiske Trump-maske med munden på vid gab allerede meget populær, og den sælges endda også uden for Mexico.