Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den 56-årige dansker Peter Nielsen er ved en retssag i Lagos i Nigeria blevet dømt til døden for et dobbeltdrab begået i 2018.

Det skriver TV 2.

»Han er blevet dømt til døden ved hængning,« oplyser Chinyere Omeire, der er retsreporter ved det nationale nyhedsbureau i Nigeria til mediet.

Udenrigsministeriet bekræfter overfor B.T., at de er bekendt med sagen. De gør opmærksom på, at Danmark tager stærk afstand fra alle former for dødsstraf.

»Vi vil igen i stærke vendinger gøre nigerianske myndigheder opmærksom på Danmarks afstandtagen til dødsstraf.«

Udenrigsministeriet har siden varetægtsfængslingen ydet konsulær bistand i sagen. Den konsulære bistand vil fortsætte, også under eventuelle kommende ankesager.

Den 56-årige dansker blev i april 2019 tiltalt for at have dræbt sin nigerianske kone og parrets fireårige datter.

Sagen har især vakt opsigt i Nigeria, fordi danskerens kone, Zainab Ali Nielsen, var en kendt popstjerne i Nigeria.

Drabene skete i parrets bolig i Lagos.

Under hele sagen har Peter Nielsen nægtet sig skyldig. Hans forsvarer har under retssagen sagt, at morderen fortsat må være derude.

Drabet blev anmeldt i starten af april 2018 af den dræbte hustrus søster.

Politiets vurdering var dengang, at mor og barn var blevet udsat for vold i hjemmets soveværelse, inden de til sidst var blevet slæbt ind i køkkenet.

Ligesom Udenrigsministeriet tager Amnesty også stærk afstand til dødsstraf, som de har arbejdet på at afskaffe siden 1977.

»Vi mener ikke, at en stat skal kunne tage et andet menneskes liv. Dødsstraf er den ultimative straf, og man kan aldrig være sikker på, at den ikke rammer uskyldige. Nigeria er et land, hvor man ikke kan være sikker på rettens ord,« fortæller Malene Haakansson, presse og kommunikationschef hos Amnesty.

Hun henviser i den forbindelse til, at man i flere lande benytter bevismateriale, der er blevet fremtvunget under tortur. Dermed er det de færreste, der får en retfærdig retssag.

I 2021 kunne Amnesty dokumentere, at der var givet mindst 56 dødsstraffe, men ingen af dem er blevet henrettet.

Ifølge TV 2's oplysninger kan Peter Nielsen anke dommen. Den højeste retsinstans i Nigeria er Supreme Court, svarende til Højesteret.