Et fem meter langt rekordeksemplar af det farlige skadedyr, der plager Floridas natur, er netop blevet fundet.Det skriver britiske Daily Mail.

Mens man i Danmark brokker sig over dræbersnegle og mårhunde, har man i Florida en art, der siger spar to. Forleden blev der fundet et fem meter langt eksemplar af den burmesiske pytonslange, der havde intet mindre end 87 æg i maven. Hun-slangen vejer det samme som et menneske og kan sagtens tage livet af et med sin kvæleteknik, forlyder det. 

- Den er jo monstrøs. Den er jo næsten en fod bred (30 cm., red.), fortalte Kenneth Krysko fra Florida Museum of Natural History til avisen. 

- Det betyder, at disse slanger overlever i naturen i lang tid, for der er intet, der stopper dem. Dyrelivet er altså i problemer, lyder advarslen om invasionen af de monstrøse rovdyr.  

For 25 år siden ville det være en udfordring at finde en burmesisk pyton i Everglades-vådområdet, fortæller han til Daily Mail. 

I dag kan forskere sagtens finde 14 af dem om dagen. Den massive fremkomst af pyton-slangerne tilskrives importen af eksotiske kæledyr, der går tre årtier tilbage.  

Før slangen endte på operationsbordet, har den været udvalgt til at være en såkaldt 'Judas-slange'. Det vil sige, at den blev indfanget, udstyret med en gps-sender og herefter sat ud igen - for at kunne røbe hvor slangebestanden parrer sig. Det var tilbage i marts. Nu er den blevet indfanget igen og aflivet med gas. 

Den burmesiske pyton dræber ved at bide sig fast til sine ofre, hvorefter den snor sin krop rundt om. Herefter bliver grebet strammet indtil byttet kvæles. Ofret bliver slugt ved at kæben kan sættes af led.