En ny video, der viser 250 grindehvaler blive slaget på Færøerne, skaber i disse dage stærke reaktioner.

Videoen er offentliggjort af miljøorganisationen Sea Shepherd, der for sjette gang er på Færøerne for at stoppe den færøske grindefangst, som See Shepherd kalder »brutal slagtning.«

At jage grindehvaler er en gammel tradition på Færøerne, der har mere end 1000 år på bagen. Det betyder, at der hvert år slagtes hundredevis af grindehvaler - en begivenhed, som mange af ørernes beboere deltager i.

Foreningen af grindehvalfangere på Færøerne har tidligere fremhævet, at aflivningen af hvalerne i vandkanten foregår meget hurtigt, og at man hvert år bliver bedre.

På de sociale medier fører organisationen Sea Shepherd med Paul Watson i spidsen an i krigen mod de færøske hvalfangere. Om det færøske folk udtaler Paul Watson, at »de synes at være overmåde glade, næsten berusede, over spændingen ved slagtningen.«

Han hævder samtidig, at Danmark bærer en stor del af ansvaret for, at færingerne kan fortsætte grindedrabene.

Aktivisterne er villige til at gå langt i deres forsøg på at redde grindehvalerne. Torsdag blev der anholdt tre medlemmer fra Sea Sheperd og yderligere to blev tilbageholdt for at lægge sig mellem hvalerne og hvalfangerne. Det oplyser Sea Shepherd på deres hjemmeside.

Videoen herover viser, hvordan de store hvaler jages ind mod land af en sværm af små bøde, hvorefter de bliver slået ihjel med knive, kroge og skape værktøjer.