Lyt til artiklen

Mange vil blive tvunget til at skifte identitet i fremtiden for at flygte fra sin tidligere internet-identitet. Advarslen kommer fra ingen mindre end Google-chefen, Eric Schmidt.

Mange sikkerhedsspecialister har længe advaret mod de spor vi efterlader os på internettet.

Allerede for tre år side advarede guruen indenfor personlig integritet David Holtzman om, at "Facebook er en tatovering, som du kommer til at fortryde, at du fik". 

Men det er ikke bare os selv, der ligger informationer og billeder ud på nettet, og som vi måske kommer til at fortryde i fremtiden.

Netmobning och bagvaskelses-kampagner er et voksende problem og mere eller mindre umuligt for der eller dem, der bliver udsat for det at gøre noget ved, det skriver svenske Aftonbladet.

Google er en af de helt store spillere på nettet, og selv om virksomhedens slogan er "Don't be evil”, så bidrager virksomheden voldsomt til tabet af den personlige integritet på internettet. Ike mindst med Google index, cache og YouTube.

Google tjener milliarder af kroner på at udnytte vores digitale spor, og derfor kom det også som noget af en bombe, da Googles chef Eric Schmidts kom med sin advarsel i amerikanske medier..

- Jeg tror ikke samfundet forstår, hvad der sker, når alt er tilgængeligt og registreres af alle hele tiden, siger Eric Schmidt til Wall Street Journal.

- Jeg mener, at samfundet må tænke på disse ting, siger han.

Eric Schmidt kommer med en skrap advarsel til alle de mennesker som hele sit liv ud på internettet og hævder, at mange af dem kommer til at ændre sit navn for at stikke af fra sin cyber-identitet.

Google-chefens bedste løsning er altså: "skift identitet".