For mange af os er nytåret en god anledning til at kigge tilbage på året, der gik. For andre er det noget, de prøver at undgå. Eric Meyer tilhører de sidste. Han mistede nemlig sin datter. I sommer på hendes seks års fødselsdag døde hun af kræft.

Men Facebook havde ikke tænkt sig at lade den amerikanske webdesigner slippe. Firmaet bag Facebook har nemlig udviklet en app, hvor brugerne kan se og dele deres billeder fra året, der gik, med deres venner. Og selv om Eric Meyer behændigt havde forsøgt at undgå at klikke sig ind på sin egen udgave af appen, dukkede den pludselig op i hans feed.

Læs også:

'Eric - sådan så dit år ud!' skrev appen. Med et billede af den nu afdøde datter som bærende billede.

- Jeg opsøgte ikke sorgen denne eftermiddag, men den fandt mig alligevel, og jeg har designere og programmører at takke for det. Designere og programmører et eller andet sted på Facebook, skrev Eric Meyer om oplevelsen juleaftensdag på sin blog.

Nu har Facebooks product manager Jonathan Gheller ifølge Washington Post beklaget hændelsen.

Læs også:

- Appen var fed for mange mennesker, men bragte tydeligvis i dette tilfælde sorg fremfor glæde, siger han til avisen og fortæller, at de sætter pris på, at Eric Meyer har valgt at dele sin sin oplevelse trods sorgen, så de kan gøre det bedre en anden gang.

Appen er også på den danske del af Facebook. Her er standardteksten, der ledsager app'en: 'Det har været et fantastisk år! Tak, fordi du var en del af det.'