Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Rystende scener udspillede sig onsdag i Budapest til VM i synkronsvømning.

Den amerikanske svømmer Anita Alvarez lå bevidstløs i vandet i flere sekunder, inden hendes træner kom hende til undsætning.

At det gik så vidt, at det var svømmerens træner, som måtte hoppe i vandet, kunne faktisk være undgået, skriver Aftonbladet.

Det skyldes nogle helt særlige regler inden for synkronsvømning. Regler som forhindrede livredderne på svømmearenaen i at redde Anita Alvarez.

Anita Alvarez og træneren Andrea Fuentes.
Anita Alvarez og træneren Andrea Fuentes. Foto: OLI SCARFF
Vis mere

»Ifølge reglerne må livredderne kun hoppe i vandet, efter de har fået et fysisk signal fra dommeren,« siger sikkerhedsansvarlig for VM, Béla Markely, i en pressemeddelelse, ifølge mediet.

Dertil oplyses det, at reglen er lavet. Fordi der ikke skal opstå misforståelser mellem svømmerne og livredderne, så en livredder ikke ved en fejl kommer til at afbryde en synkronopvisning.

Men alligevel indrømmer sikkerhedschefen, at livredderne kunne have reageret hurtigere.

»Efter træneren hoppede i vandet, og livredderne så det, ventede de ikke længere på dommerens signal,« siger Béla Markely.

Den lange ventetid før livredderne sprang i vandet, var Anita Alvarez træner, Andrea Fuentes, også stærkt utilfreds med.

»Det føltes, som om hun lå besvimet i en time. Jeg sagde, at noget var galt, jeg råbte til livredderne, at de skulle hoppe i vandet, men de fangede eller forstod ikke, hvad jeg sagde.«

»Jeg sprang i vandet, fordi jeg kunne se, at ingen livredder sprang i. Jeg var lidt bange, for hun trak ikke vejret. Men nu har hun det rigtig godt,« sagde Andrea Fuentes efter hændelsen.

Den amerikanske svømmer har det i dag, som Andrea Fuentes fortæller, ganske fint oven på chokket.

Lægerne melder, at alle test viser positive tegn.

Andre læser også