Søndag præstenterede Hobro ny offensiv forstærking. Og det kan der være god grund til. Superligaens topscorer Mads Hvilsom er nemlig en ombejlet herre, og Hobro-angriberen kan snart være på vej til den tyske 2. Bundesliga.

Silkeborgs angriber Morten Beck skal fra næste sæson spille for Hobro, som han underskrev en et-årig kontrakt med søndag. Hobros ønske om offensiv forstærkning virker logisk, da klubbens og Superligaens topscorer Mads Hvilsom kan blive svær at holde på til sommer for nordjyderne.

Mads Hvilsom har som resten af Hobro-mandskabet taget Superligaen med storm i denne sæson. Talentet har været uomtvisteligt, siden han fik debut som Superligaens daværende yngste spiller i en alder af 16 år for FC Midtjylland, men det er først i år, at den 22-årige angriber endegyldigt har slået igennem med indtil videre 16 sæsonmål.

De mange mål har skærpet interessen for Hvilsom. I lang tid har belgiske Oostende været foran i kapløbet om danskeren, men nu melder 2. Bundesligaklubben Nürnberg sig på banen og lader til at have overhalet belgierne i kampen om Hvilsom. Det erfarer BT via tyske pressekilder.Nürnberg rykkede i sidste sæson ned fra Bundesligaen og har ikke formået at vende hurtigt tilbage i det gode selskab. Klubben har skuffet i denne sæson, hvor klubben roder rundt i midten af den andenbedste tyske række.

Nürnberg er dog en slumrende storklub med historisk gode resultater. Den fodboldgale by med 500.000 indbyggere har derfor også alt, hvad der kræves af en tysk topklub med et moderne stadion med plads til 50.000 tilskuere, og klubben satser hårdt på at komme tilbage i Bundesligaen hurtigst muligt. Det har man altså udset Mads Hvilsom til at hjælpe med.Ifølge BTs oplysninger har klubben endnu ikke afgivet et bud på Hobro-angriberen, men meldes stærkt interesseret i Superliga-topscoreren.

I nyere tid har Jan Kristiansen og Lars Jacobsen tidligere spillet for tyskerne, hvor Kristiansen nok huskes bedst for sit sejrsmål i pokalfinalen i 2007 mod Stuttgart.

Mads Hvilsom har spillet i Hobro siden 2012, hvor han kom til fra FC MIdtjylland.